Poleva
- marmeláda 1 kus
Dezert tunely
- prášek do pečiva 1 kus
Postup přípravy
Těsto vyválíte na dva stejné pláty o tloušťce 5 mm. Propícháte je vidličkou a pečete při 200 stupních zhruba 15 minut. Krém: Předepsanou dávku sójového mléka rozdělíte napůl, jednu polovinu ohřejete v kastrolku s Fruktózou nebo Glukopurem, v druhé polovině rozmícháte pudingový prášek, přidáte k oslazenému soj. mléku a mícháte tři minuty, až puding zhoustne. Necháte vychladnout, sundáte škraloup, puding šleháte s jednou třetinou změklého tuku, zvyšujete otáčky šlehače a přidáváte tuk. Krém můžete dosladit fruktózou nebo medem. Citrónová poleva: do misky dáte Glukopur (6 lžic), citrónovou šťávu a vodu, vše prošleháte. Jeden listový plát těsta potřete krémem, druhý plát otočite „vzhůru nohama“, posadíte jej na plát spodní a potřete jej jahodovou marmeládou horní plochu plátu potřete citrónovou polevou, vše necháte ztuhnout a nakrájíte na pruhy a ty poté na jednotlivé řezy.Dezert:Tunely
postup:Tunely:
Čokopoleva: Pomocí vodní lázně rozpustíte tuk, přidáte med, pomocí kovové metličky pomalu vmícháváte kakao sypané přes sítko. Polevu vychladíte v nádobě se studenou vodou, během chladnutí ji promícháváte, dokud nezačne tuhnout. Opět ji dáte do vodní lázně a zahříváte až do rozpuštění, a opět ji vychladíte… – tento proces opakujete třikrát.
Těsto: Žloutky s fruktózou ušleháte do pěny a všleháte vodu. Přidáte mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto vylijete na plech vyložený papírem a pečete je 15 minut při teplotě 150 stupňů. Formu na srnčí hřbet vyložíte částí plátu těsta, do poloviny ji naplníte krémem (postup výroby krému viz. recept Žloutkové řezy), na něj položíte podélně banány, opět přidáte krém, tentokrát dochucený kakaem. Povrch naplněné formy zakryjete zbylým plátem těsta a necháte 3 hodiny tuhnout.Vzniklý tunel vyklopíte z formy a potřete zbylým krémem a vychladlou čokopolevou. Krájíte jej na plátky.Štrůdl s poznámkou Lenky Kořínkové:Jablečný štrůdl
Štrůdl v souladu s mou metodou stravování se dělá stejně, jako štrůdl klasický, je ale nejlepší použít kupované listové těsto, neboť to buď neobsahuje vejce vůbec, nebo obsahuje vejce sušená a ta se, dle principů mé metody, s moukou nepříznivě nevážou. Nastrouhaná jablka, jako náplň, osladíte buď fruktózou nebo Glukopurem a nebo medem, případně směsí těchto tří sladidel, jak to komu vyhovuje, pro dochucení můžete přidat drcené ořechy, v podstatě jakékoliv (kromě burských, protože to nejsou ořechy, je to podzemnice olejná). Povrch štrůdlu nakonec posypete, pro lákavější vzhled, Glukopurem.