Suroviny
Postup přípravy
- Ledvinky nařízněte, odstraňte bílé části a zbytek nakrájejte. Dejte do misky, zalijte mlékem a nechte aspoň 2–3 hodiny odležet.
- Pak ledvinky propláchněte ve studené vodě, rozložte je na kuchyňský papír, vysušte a opepřte.
- Na pánvi rozpusťte máslo a vložte česnek a nahrubo nakrájenou cibuli, pak přisypte sušenou papriku a zalijte vývarem. Na závěr zakápněte smetanou.
- Na druhé pánvičce rozehřejte olej a vložte ledvinky, které jste na poslední chvíli osolili. Přidejte nakrájenou červenou papriku, kousek másla, promíchejte a přesypte k omáčce. Pak omáčku slijte zpátky do pánve, kde zbyla vypečená šťáva z ledvinek, a nechte spojit. Chvíli povařte a na závěr vsypte i maso, aby se prohřálo. Promíchejte, nasypte čerstvou petrželku a podávejte.