Head
- vepřová panenka 1 kus
Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 dávka
- vejce 3 kus
Head
- olej 1 dávka
Dezert
- voda 250 ml
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hlavní chod:Vepřová panenka s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory
postup:
Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a zabalíme do sáčku (pozor, v sáčku nesmí být vzduch!). Dáme na dvě hodiny do vodní lázně. Po této době maso vyjmeme a při trošce oleje prudce osmahneme ze všech stran na pánvi. Můžeme podávat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme sůl a dáme vařit. Když jsou brambory hotové (měkké), přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Na oleji si dozlatova osmahneme cibuli, přidáme do brambor a můžeme podávat.
Pepřovou omáčku připravíme tak, že v kastrolu rozehřejeme demi glace, přidáme smetanu, naložený pepř a necháme povařit.