Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prostřeno: Tomatová esence

VIP Prostřeno V (42) Slávik - polévka

VIP Prostřeno V (42) Slávik - polévka

  • Zavřít
VIP Prostřeno V (42) Slávik - polévka

VIP Prostřeno V (42) Slávik - polévka

Moje hodnocení
54x

Pro adepty na michelinksou hvězdu. Studená polévka přelije „Prison“, jehož název je odvozen podle způsobu servírování: mříží z proužků okurky, které uvězní formičku s krémovým sýrem

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Head

  • tomatová esence 1 dávka

Okurkový „prison“

  • sýr 1 kusy

Head

  • celer 4 kusy

Okurkový „prison“

  • sýr 1 dávka
  • pažitka 1 dávka
  • pepř 1 dávka

Head

  • šalotka 1 kus
  • bazalka 1 kus
  • tymián 1 dávka
  • petržel 1 dávka
  • omáčka 1 dávka
  • sůl 1 dávka

Postup přípravy

Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem. Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut.Teplota: 180°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 10-15 minutRecipe category: předkrm/ zapékáníPolévka:Tomatová esence, okurkový „prison“ s rajčatovým concassé a bazalkoupostup:

1. Na tomatovou esenci si připravíme větší mísu, jemný větší cedník, plátno na přecedění a nádobu, kam bude esence odkapávat. Všechny suroviny na tomatovou esenci si nakrájíme nadrobno do větší mísy, ochutíme solí, pepřem a worcesterem. Plátno vložíme do cedníku a dáme do připravené nádoby nebo kastrůlku. Celý obsah nakrájených suroviny v míse vysypeme do plátna v cedníku. Toto celé monstrum dáme do lednice a potřebujeme hodně času, aby nám ten zlatý čistý nektar krásně vykapal do spodní nádoby. Trvá to minimálně 24 hodin, doporučuji to tam nechat ještě déle.

2. Okurkový „Prison“ si připravíme tak, že nejprve okurku oloupeme a dále postupujeme škrabkou tak, že děláme dlouhé tenké plátky až po semínka. Připravené plátky si osušíme od vody papírovou utěrkou.

3. Vezmeme formičku a plátky do ní naskládáme křížem krážem tak aby zakryly celé dno, všechny strany a překrývaly se přes sebe. Plátky si uděláme tak dlouhé, abychom je mohli nakonec dát přes sebe a uzavřít tím celý obsah formičky. Toto je základ na „Prison“ (vězení – mříže).

4. Ze zbylých surovin si připravíme krém, kterým budeme plnit formičky s okurkovými plátky. Naplněné formičky krémovým sýrem uzavřeme postupným překládáním přesahujících okurkových plátků. Takto připravené formičky vložíme do lednice a necháme vychladit.

5. Rajčatové concassé si připravíme tak, že vezmeme rajčata a ponoříme je na 30 vteřin do horké vody, vyndáme a zbavíme slupky. Oloupaná rajčata (nemusí být) rozčtvrtíme a lžící odstraníme semínka. Zbylou dužinu nakrájíme na drobné kostičky nebo plátečky. Do nakrájeného concassé dáme lžičku ochuceného olivového oleje s rajčaty a lehce promícháme. Dáme také vychladit do lednice.

6. Do hlubokého talíře servírujeme nejprve vychlazený a vyklopený okurkový „Prison“, pak lžičku ochuceného concassé. Do takto připraveného talíře nalijeme vykapanou tomatovou esenci a ozdobíme lístky bazalky.

Předkrmy - Ďobky:Tři druhy předkrmů byly výborné. Dva byly studené, jeden teplý a k tomu ještě hostitelka upekla domácí houstičky!Švestky v medu a slaniněIngredience:Sušené švestkyMandleČervené vínoSlaninaMed

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí! Maso

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Kynuté slíváky – tradiční české buchty se švestkami a mákem jako od babičky Sladké

Kynuté slíváky – tradiční české buchty se švestkami a mákem jako od babičky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd Maso

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd


Přečtěte si také

Sladké
Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Soutěžící
Roman Janda se přihlásil už podruhé

Roman Janda se přihlásil už podruhé

Gastro akce a food festivaly
Tipy na zářijové akce: festival plný klobásek, návštěva plzeňského podzemí i veggie hody

Tipy na zářijové akce: festival plný klobásek, návštěva plzeňského podzemí i veggie hody

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Kachní stehno, mix zelí, bramborový a houskový knedlík

Prostřeno: Kachní stehno, mix zelí, bramborový a houskový knedlík

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí tatarák, topinka

Prostřeno: Hovězí tatarák, topinka

Prostřeno!
Prostřeno: Pečený tvarohový mls s borůvkami

Prostřeno: Pečený tvarohový mls s borůvkami

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Kynuté slíváky – tradiční české buchty se švestkami a mákem jako od babičky Sladké

Kynuté slíváky – tradiční české buchty se švestkami a mákem jako od babičky

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd Maso

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Španělská tortilla s bramborami a chorizem – večeře plná chuti z jedné pánve Předkrmy a chuťovky

Španělská tortilla s bramborami a chorizem – večeře plná chuti z jedné pánve

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Hruškový koláč s džemem a skořicí od Lubojatzky Couple – dobrota, po které se zapráší Sladké

Hruškový koláč s džemem a skořicí od Lubojatzky Couple – dobrota, po které se zapráší

Saláty
Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Zrádná hypotéka naruby: Seniorům zajistí peníze, rodina ale může přijít o vše. Na co dát pozor? Peníze z Dozimetru měly financovat hnutí STAN, odhalily odposlechy. O čem obvinění mluvili? Tmavá silueta prchající po střeše. Video zachytilo Kirkova vraha, policii stále uniká

prima-zeny

Kynuté knedlíky s žerounem. Pohlreich v Pláních zkoumá jídelní lístek Zkušenosti před kamerou se mu ve Zrádcích hodily. Čestmír Strakatý doufá ve vítězství dobra Místo luxusu 300 km v nohách. Novomanželé Vágnerovi o dobrodružné svatební cestě

prima-zoom

Jak byl Dan Brown tajně v Klementinu Do Pentagonu narazilo 11. září 2001 letadlo rychlostí 853 km/h. Stovky životů zachránila konstrukce budovy i náhoda Největší had žijící v zajetí váží 150 kilogramů. Podívejte se, jak jeho gigantické tělo drží 15 lidí

prima-fresh

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí! Tipy na zářijové akce: festival plný klobásek, návštěva plzeňského podzemí i veggie hody Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

prima-cool

V zajetí démonů míří do televize Skutečně děsivý bizár: V novém dílu Vetřelce je „nejvíc znepokojivá seriálová scéna roku“ 10 nejlepších filmů podle Stephena Kinga: Hororový expert doporučuje nejen skutečné klasiky

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Nejlepší pokojové květiny do kuchyně: Zelenec, rýmovník či toulitka Samosběr jablek 2025: Natrhejte si kilo už od osmi korun. Někde i zadarmo Kombinace červené řepy a křenu posiluje imunitu: Zkuste dvě skvělé pochoutky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.