Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- cibule 1 kus
- párek 2 kusy
- špek 1 dávka
- vejce 1 dávka
- kyselé okurky 1 dávka
- hořčice 1 dávka
- jíška 1 dávka
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na 5 plátků, které naklepeme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Začneme plnit: na každý plátek dáme kousek vajíčka, párek, okurku a kousek špeku. Ptáčky smotáme a obtočíme nití.Nakrájíme si nadrobno cibuli, dáme na olej nebo sádlo a necháme zesklovatět. Ptáčky nechám na cibulovém základu zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme přikryté do trouby, kde pečeme při 180 až 200 stupních asi 2 až 2 a půl hodiny doměkka. Když maso změkne, závitky vyndáme a rozmotáme.Doděláme si omáčku, pokud je potřeba přilijeme vodu, vsypeme hotovou jíšku a necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Podáváme s dušenou rýží. Teplota: 180–200 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 2 hodinyČas vaření: 2–3 hodinyRecipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ pečení/ dušení Hlavní chod:Španělské ptáčky s rýží
postup:
Hovězí maso nakrájíme na 5 plátků, které naklepeme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Začneme plnit: na každý plátek dáme kousek vajíčka, párek, okurku a kousek špeku. Ptáčky smotáme a obtočíme nití.
Nakrájíme si nadrobno cibuli, dáme na olej nebo sádlo a necháme zesklovatět. Ptáčky nechám na cibulovém základu zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme přikryté do trouby, kde pečeme při 180 až 200 stupních asi 2 až 2 a půl hodiny doměkka. Když maso změkne, závitky vyndáme a rozmotáme.
Doděláme si omáčku, pokud je potřeba přilijeme vodu, vsypeme hotovou jíšku a necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Podáváme s dušenou rýží.
Hlavní chod:
Španělské ptáčky s rýží
Oblíbené jídlo se dá udělat luxusně, nebo také úplně všedně
Ingredience:
1 kg hovězího masa zadní
3 cibule
2 párky
kousek špeku
2 vajíčka (uvařená natvrdo)
kyselé okurky (počet dle velikosti)
plnotučná hořčice dle chuti
instantní tmavá jíška dle potřeby
sůl a pepř