Suroviny
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- máslo 30 g
- nakládaná rajčata 1 plechovka
- sůl
- fenykl
- tymián
- bílý pepř
- bílé víno 100 ml
- krabí tyčinky 250 g
- zeleninový vývar 600 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- bazalka
- cherry rajčata
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a dozlatova orestujte na másle. Přidejte rajčata, osolte a okořeňte fenyklem, tymiánem a pepřem. Duste asi 10 minut. Směs zalijte vínem a přidejte polovinu množství krabích tyčinek. Přilijte vývar a vařte dalších 15 minut.
- Polévku propasírujte přes cedník nebo rozmixujte. Pokud by byla polévka příliš hustá, zřeďte ji vodou. V opačném případě provařte a přidejte druhou polovinu krabího masa. Nakonec polévku zjemněte smetanou.
- Podávejte posypané bazalkou a orestovanými cherry rajčaty.