Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Želé cheesecake s gumídky a/nebo kytičkami

10–12 porcí
nad 2 hodiny
Želé cheesecake s gumídky a/nebo kytičkami
Želé cheesecake s gumídky a/nebo kytičkami Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Tak tohle je husarský kousek. Děti budou šílet radostí, otcové v sobě objeví netušený sklon k romantice, matky otevřeně zaslzí nebo tiše zazávidí. Ano, vrstvený cheesecake dá práci a stojí i trochu nervů, ale zas až tak nemožné to není (když zvládáte ty děti, zvládnete i tohle!).
Reklama

Jeho přípravu si navíc v podstatě musíte rozložit do delšího časového úseku či víc dnů, čímž se věci dost zjednoduší. Nakonec je efekt větší, než vložené úsilí – a dětská radost nezměřitelná.

V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete spoustu nápadů, jak připravit nezapomenutelnou dětskou párty:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Reklama

Postup

  1. Vymažte odepínací kulatou formu o průměru 32 cm. Dno vyložte papírem na pečení, udělejte si dvojitý pásek z papíru na pečení a obložte jím stěny formy a přichyťte ho kolíčkem – pásek udrží křehké vrstvy dortu během tuhnutí rovné.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Oba druhy sušenek rozmixujte s pistáciemi a cukrem na drobenku. Přidejte rozpuštěné máslo a prošlehněte, až se spojí. Vzniklou hmotu vymačkejte po dně formy, povrch uhlaďte obrácenou lžící, vložte do trouby a pečte asi 10 minut. Dejte stranou.
  3. Tvaroh s cukrem utřete dohladka. Přidejte vejce a žloutky a opět utřete dohladka. Vmíchejte pomerančovou kůru. Náplň vlijte na předpečený základ a koláč pečte asi 1 hodinu 20 minut, až se náplň usadí a lehce zezlátne. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout, pak dejte do ledničky, až náplň zcela vychladne.
  4. Želatinu nechte máčet 5 minut ve studené vodě, až zvláční. Pomerančovou šťávu, cukr a 750 ml vody zahřívejte za stálého míchání, až s cukr rozpustí. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do hrnce s horkou tekutinou. Promíchejte, až se želatina rozpustí. Nechte vychladnout.
  5. Až želé dojde do pokojové teploty, opatrně vlijte asi třetinu na vychladlou tvarohovou náplň. Rozložte na ni gumídky a/nebo květy. Vraťte na nejméně 4 hodiny do chladničky. Zbytek želé udržujte v pokojové teplotě.
  6. Po této době přidejte ještě další gumídky a/nebo květy a zalijte zbylým želé. Opět dejte do ledničky, opět na nejméně 4 hodiny, až želé ztuhne.
  7. Před podáváním opatrně odstraňte papírovou zábranu a odepněte boky formy. Dort objeďte kolem dokola nahřátým (třeba v horké vodě) malým ostrým nožem. Plochou kovovou stěrkou nebo paletovým nožem opatrně dort nadzdvihněte a přesuňte ho na stojánek nebo podávací talíř.
Reklama

PRIMA TIP: Tenhle cheesecake bude pochopitelně skvělý i bez želatinové vrstvy. Můžete ho podávat obložený čerstvým nebo přelitý lehce povařeným sezonním ovocem.

Želé cheesecake s guníndky a/nebo kytičkami  Foto: Želé cheesecake s guníndky a/nebo kytičkami; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama