návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Třešňová bublanina

12 porcí
do 1 hodiny
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina Autor: Marek Kučera
Asi není známější a rychlejší letní moučník. Předpisy na těsto se ovšem velice různí, od baculatých po útlé a vláčné, podobné francouzskému clafoutis. Co se ovšem nemění, je náplň – bublanina je třešňová. Stejně ovšem máte volbu, zda je vypeckovat, nebo ne… Tady je jedna oblíbená verze.

Skvělé recepty na ovocné koláče na plech najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Suroviny (12 porcí)

Postup

  1. Máslo v míse rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Oba druhy mouky prosejte s práškem do pečiva a zapracujte do první směsi.
  2. Troubu předehřejte na 175 °C. Pekáč (35 x 25 cm) vyložte papírem na pečení. Vlijte do něj těsto a poklaďte třešněmi, které můžete předem obalit v troše mouky, aby neklesly ke dnu.
  3. Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až zezlátne a vyběhne. Po upečení nechte bublaninu trochu vychladnout, pak ji rozkrájejte na kostičky a poprašte moučkovým cukrem.

Třešňová bublanina  Foto: Třešňová bublanina; foto: Marek Kučera