Suroviny
- máslo (rozehřáté ) 80 g
- moučkový cukr 150 g + na poprášení
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 2 ks
- kefír 200 ml
- polohrubá mouka 150 g
- hladká mouka 150 g
- třešně (na pokladení) asi 400 g
Postup přípravy
- Máslo v míse rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Oba druhy mouky prosejte s práškem do pečiva a zapracujte do první směsi.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Pekáč (35 x 25 cm) vyložte papírem na pečení. Vlijte do něj těsto a poklaďte třešněmi, které můžete předem obalit v troše mouky, aby neklesly ke dnu.
- Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až zezlátne a vyběhne. Po upečení nechte bublaninu trochu vychladnout, pak ji rozkrájejte na kostičky a poprašte moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte recept na nejrychlejší hrníčkovou bublaninu s třešněmi
Kompletní recept najdete ZDE