reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Třešňová bublanina
Autor: Marek Kučera Třešňová bublanina

Nadýchaná třešňová bublanina s kefírem

Hodnoceno: 29x
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší letní moučník. Předpisy na těsto se ovšem velice různí, od baculatých po útlé a vláčné, podobné francouzskému clafoutis. Co se ovšem nemění, je náplň – bublanina je třešňová. Stejně ovšem máte volbu, zda je vypeckovat, nebo ne… Tady je jedna oblíbená verze odlehčená kefírem.
do 1 hodiny
12 porcí

reklama

Suroviny (12 porcí)

Postup

  1. Máslo v míse rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Oba druhy mouky prosejte s práškem do pečiva a zapracujte do první směsi.
  2. Troubu předehřejte na 175 °C. Pekáč (35 x 25 cm) vyložte papírem na pečení. Vlijte do něj těsto a poklaďte třešněmi, které můžete předem obalit v troše mouky, aby neklesly ke dnu.
  3. Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až zezlátne a vyběhne. Po upečení nechte bublaninu trochu vychladnout, pak ji rozkrájejte na kostičky a poprašte moučkovým cukrem.

Třešňová bublanina  Foto: Třešňová bublanina; foto: Marek Kučera

reklama