Rychlé večeře: Těstoviny

Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta

Moje hodnocení
5x

Sýr feta je poměrně slaný a výrazný, o to lépe ale chutná s jemnými těstovinami s toskánskou kapustou, místo které se dá použít také kadeřávek, mangold, listový špenát nebo rukola. Na tento recept se také skvěle hodí pražené piniové oříšky.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • krátké těstoviny, např. pennette 375 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 6 lžic
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • listová kapusta, zbavená tvrdých stonků 2 hrsti
  • zeleninový nebo drůbeží vývar s nízkým obsahem soli 250 ml
  • sýr feta 155 g
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu, a ještě než je slijete, odeberte zhruba půl šálku vody.
  2. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a asi 8 minut na něm restujte cibuli, dokud nezkaramelizuje.
  3. Přidejte česnek a po chvíli i kapustu s trochou soli a pepře. Nakonec přilijte vývar a vařte asi 3 minuty, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
  4. Přidejte těstoviny, zbylou vodu a olej a dobře promíchejte.
  5. Servírujte posypané rozdrobeným sýrem feta a citronovou kůrou, případně i chilli vločkami, pokud to máte rádi ostré.

PRIMA TIP: Pro tento recept je nejvhodnější listová toskánská neboli černá kapusta známá také jako Cavolo Nero. Můžete ji ale nahradit i kadeřávkem nebo mangoldem, případně špenátem, rukolou či štěrbákem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rychlé večeře: Těstoviny


Přečtěte si také

Recepty