Najděte si recept
Na co máte chuť?

Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta
Sýr feta je poměrně slaný a výrazný, o to lépe ale chutná s jemnými těstovinami s toskánskou kapustou, místo které se dá použít také kadeřávek, mangold, listový špenát nebo rukola. Na tento recept se také skvěle hodí pražené piniové oříšky.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- krátké těstoviny, např. pennette 375 g
- olivový olej 6 lžic
- sůl a čerstvě namletý pepř
- červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka 1 ks
- česnek 3 stroužky
- listová kapusta, zbavená tvrdých stonků 2 hrsti
- zeleninový nebo drůbeží vývar s nízkým obsahem soli 250 ml
- sýr feta 155 g
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu, a ještě než je slijete, odeberte zhruba půl šálku vody.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a asi 8 minut na něm restujte cibuli, dokud nezkaramelizuje.
- Přidejte česnek a po chvíli i kapustu s trochou soli a pepře. Nakonec přilijte vývar a vařte asi 3 minuty, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
- Přidejte těstoviny, zbylou vodu a olej a dobře promíchejte.
- Servírujte posypané rozdrobeným sýrem feta a citronovou kůrou, případně i chilli vločkami, pokud to máte rádi ostré.
PRIMA TIP: Pro tento recept je nejvhodnější listová toskánská neboli černá kapusta známá také jako Cavolo Nero. Můžete ji ale nahradit i kadeřávkem nebo mangoldem, případně špenátem, rukolou či štěrbákem.