reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta
Autor: Rychlé večeře - Těstoviny Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta

Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta

Hodnoceno: 4x
Sýr feta je poměrně slaný a výrazný, o to lépe ale chutná s jemnými těstovinami s toskánskou kapustou, místo které se dá použít také kadeřávek, mangold, listový špenát nebo rukola. Na tento recept se také skvěle hodí pražené piniové oříšky.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu, a ještě než je slijete, odeberte zhruba půl šálku vody.
  2. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a asi 8 minut na něm restujte cibuli, dokud nezkaramelizuje.
  3. Přidejte česnek a po chvíli i kapustu s trochou soli a pepře. Nakonec přilijte vývar a vařte asi 3 minuty, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
  4. Přidejte těstoviny, zbylou vodu a olej a dobře promíchejte. 
  5. Servírujte posypané rozdrobeným sýrem feta a citronovou kůrou, případně i chilli vločkami, pokud to máte rádi ostré.

PRIMA TIP: Pro tento recept je nejvhodnější listová toskánská neboli černá kapusta známá také jako Cavolo Nero. Můžete ji ale nahradit i kadeřávkem nebo mangoldem, případně špenátem, rukolou či štěrbákem.

Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta
Autor: Rychlé večeře - Těstoviny Těstoviny s listovou kapustou a sýrem feta

reklama

Související témata: těstoviny , kapusta , listová kapusta , feta , Hlavní jídla