návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Steak s chimichurri omáčkou

Hodnoceno: 0x
1 porce
do 30 minut
Steak s chimichurri omáčkou
Autor: Marek Podhora Steak s chimichurri omáčkou
Přemýšlíte, čím potěšit chlapa? Pokud zrovna není vegetarián nebo vegan, určitě se mu zavděčíte pořádným steakem. Alfa a omega je vybrat správné maso. Ideálně pořádně vyzrálé hovězí s tukovým žilkováním, které zachová šťavnatost. A pokud k němu naservírujte jihoamerickou omáčku chimichurri s česnekem a petrželí, bude to bomba! A následně i výbuch vášně :)

Postup

  1. Nejprve si připravte chimichurri omáčku. Všechny bylinky velmi jemně posekejte (můžete si vzít na pomoc hmoždíř nebo mixér), přidejte najemno pokrájený nebo prolisovaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou najemno. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a dostatečně zalijte olivovým olejem.
  2. Steak v pokojové teplotě před opékáním osušte papírovou utěrkou a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a steak opékejte z obou stran. Můžete použít „centimetrové pravidlo“ – jak je steak vysoký, tolik minut ho opékejte z každé strany. Třícentimetrový kousek tedy budete z každé strany opékat 3 minuty. Po upečení steak zabalte do alobalu a nechte alespoň 10 minut odpočinout.
  3. Pak ho nakrájejte na tenké plátky, osolte vločkovou solí a podávejte s chimichurri omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí pečené brambory nebo lehký salát.
Steak s chimichurri omáčkou
Autor: Marek Podhora Steak s chimichurri omáčkou

Bez buchet se nevdáš

Umět se otáčet v kuchyni a postarat se o domácnost patřilo dříve mezi kýžené dovednosti holek na vdávání. Také se je to jejich maminky snažily co nejlépe naučit. Doba se změnila, ale okouzlit muže dobrým jídlem nebo vytvořit domácí pohodu v kuchyni je neměnnou konstantou, která zlepší rodinný život o tisíc procent. Pokud vás maminka vařit nenaučila, nebo zjišťujete, že jen o sushi a salátech se žít nedá, je tahle kuchařka přesně pro vás. Napsalo ji pět žen ze tří generací a shromáždily v ní recepty na jídla tradiční i moderní, zdravá i útěšná, zkrátka taková, která vždy potěší. Kniha obsahuje i zápisník, kam si můžete zapsat další recepty, které objevíte. 
Vydalo nakladatelství Došel Karamel
Související témata: Hlavní jídla , Brazilská kuchyně