reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem
Autor: Pradobroty.cz Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem

Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem

Hodnoceno: 3x
Jen pět základních surovin, ale taková lahůdka. Vyzkoušeli jste někdy pórkovou polévku? Je krásně hustá, sytá a hlavně moc dobrá! Tato verze je bez smetany, takže je díky pórku trochu štiplavější. Pokud by vám to ale nevyhovovalo, můžete přidat smetanu ke šlehání.
do 30 minut
3–4 porce

reklama

reklama

Suroviny (3–4 porce)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na půl kolečka, bílou a světle zelenou část pórku nakrájejte na kolečka.
  2. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli a pórek a na středním plameni asi 15 minut opékejte dozlatova (pozor, ani cibule, ani pórek nesmí zhnědnout).
  3. Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky, přisypte do hrnce a opékejte další dvě minuty.
  4. Pak zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a pod pokličkou duste do změknutí brambor (cca 10 minut).
  5. Ponorným mixérem polévku rozmixujte na jemnou krémovou konzistenci, pokud je to nutné, dochuťte pepřem a solí a podávejte s krutony nebo pečivem.
Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem
Autor: Pradobroty.cz Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem

reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.