Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem

Moje hodnocení
8x

Jen pět základních surovin, ale taková lahůdka. Vyzkoušeli jste někdy pórkovou polévku? Je krásně hustá, sytá a hlavně moc dobrá! Tato verze je bez smetany, takže je díky pórku trochu štiplavější. Pokud by vám to ale nevyhovovalo, můžete přidat smetanu ke šlehání.

3 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • máslo 100 g
  • cibule 1 ks
  • velký pórek 1 ks
  • brambory 250 g
  • kuřecí nebo zeleninový vývar 800 ml
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na půl kolečka, bílou a světle zelenou část pórku nakrájejte na kolečka.
  2. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli a pórek a na středním plameni asi 15 minut opékejte dozlatova (pozor, ani cibule, ani pórek nesmí zhnědnout).
  3. Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky, přisypte do hrnce a opékejte další dvě minuty.
  4. Pak zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a pod pokličkou duste do změknutí brambor (cca 10 minut).
  5. Ponorným mixérem polévku rozmixujte na jemnou krémovou konzistenci, pokud je to nutné, dochuťte pepřem a solí a podávejte s krutony nebo pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty.cz


Přečtěte si také

Recepty