Suroviny
- vepřová krkovice 200 g
- plnotučná hořčice 20 g
- cibule (žlutá ) 50 g
- červená cibule 50 g
- mrkev 50 g
- bílé víno 100 ml
- nakládané okurky 50 g
- majonéza 20 g
- ředkvičky 1 ks
- chléb
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Krkovici dejte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte nakrájenou žlutou cibuli, oloupanou mrkev a zalijte bílým vínem. Přiklopte a pečte doměkka na 180 °C asi 1,5 h. Během pečení krkovici podlévejte trochou vody.
- Vychladlou krkovici natrhejte na vlákna a vše s výpekem, pečenou cibulí a mrkví zamíchejte dohromady.
- Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, nakládané okurky, majonézu a hořčici a vše znovu důkladně promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem. Klaďte na nakrájený chléb a zdobte okurkou a ředkvičkou nakrájenou na tenká kolečka.
PRIMA TIP: Pokud vám opravdu záleží, aby byla výsledná chuť geniální, nachystejte kanapky z těch nekvalitnějších surovin. Malou nápovědou pro jejich výběr mohou být loga kvality potravin, jako jsou např. Klasa a Regionální potravina.