Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s hráškem a chřestem

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto s hráškem a chřestem
Rizoto s hráškem a chřestem Autor: Knorr
Užijte si jaro v jeho nejlepší podobě. Křupavý hrášek a lahodný čerstvý chřest skvěle pasují ke krémové konzistenci italského rizota. Jednoduché, syté a především neodolatelné jídlo, které se hodí i pro romantické chvilky ve dvou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Připravte vývar z Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Do vařícího se bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne.
  2. Hrášek vyndejte, půlku rozmixujte, bujón ponechte.
  3. Na rozpáleném oleji v pánvi krátce orestujte pokrájený chřest.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte, chvíli smažte.
  5. Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.
  6. Přidejte nastrouhaný parmezán, pepř, orestovaný chřest, hrachovou kaši a hrášek vcelku, zamíchejte. Pro vylepšení chuti můžete vmíchat navíc oříšek másla.
  7. Sundejte hrnec z ohně a minutu nechejte obsah pod pokličkou dojít.
  8. Rizoto nandejte na teplé talíře a posypte plátky parmezánu.
Reklama

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama