Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

4 porce
do 1 hodiny
Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou
Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou Autor: archiv Gurmet
Díky nádivce už nemusíte k rybě připravovat přílohu. Naplnit můžete i lína, který je podobně jako pstruh masitý a nemá příliš kostí.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Díky nádivce už nemusíte k rybě připravovat přílohu. Naplnit můžete i lína, který je podobně jako pstruh masitý a nemá příliš kostí. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pstruhy uvnitř i zvenku osolte a lehce opepřete.
  2. Připravte si nádivku. Kuskus nasypte do misky a zalijte půl hrnkem vroucí vody. Překryjte a nechte asi 5 minut tekutinu vsáknout. Špenát jemně nasekejte a vmíchejte do kuskusu, přidejte citronovou štávu, nasekaný tymián a osolte.
  3. Brišní dutiny pstruhu naplňte nádivkou a ryby naskládejte do pekáčku. Ke každé přidejte lžíci másla. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.
Reklama

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou Foto: archiv Gurmet

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou Foto: archiv Gurmet

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou, Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama