Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou
Díky nádivce už nemusíte k rybě připravovat přílohu. Naplnit můžete i lína, který je podobně jako pstruh masitý a nemá příliš kostí.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vykuchaní pstruzi 4 ks
- Kuskus 100 g
- čerstvý špenát 1 hrst
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- Tymián 4 snítky
- Máslo 4 lžíce
- Sůl
- bílý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Díky nádivce už nemusíte k rybě připravovat přílohu. Naplnit můžete i lína, který je podobně jako pstruh masitý a nemá příliš kostí. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pstruhy uvnitř i zvenku osolte a lehce opepřete.
- Připravte si nádivku. Kuskus nasypte do misky a zalijte půl hrnkem vroucí vody. Překryjte a nechte asi 5 minut tekutinu vsáknout. Špenát jemně nasekejte a vmíchejte do kuskusu, přidejte citronovou štávu, nasekaný tymián a osolte.
- Brišní dutiny pstruhu naplňte nádivkou a ryby naskládejte do pekáčku. Ke každé přidejte lžíci másla. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.
Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou, Foto: archiv Gurmet