návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Polévka z pečených paprik s žitnými fleky

5 porcí
do 1 hodiny
Polévka z pečených paprik s žitnými fleky
Polévka z pečených paprik s žitnými fleky Autor: Petr Klíma
Vyzkoušejte výbornou polévku obohacenou celozrnnými těstovinami. Pokud zeleninu do polévek upečete, výsledek je vždy výtečný, nejen u paprik, ale také třeba u kořenové zeleniny.
Reklama

Dalsí skvělé tipy, co podniknout s nákupem z farmářského trhu, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 6. června:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Reklama

Postup

  1. Papriky nakrájejte na hrubší kusy, rajče nahoře nařízněte, přemístěte na plech a vše polijte půlkou množství oleje, posypte bylinkami, promíchejte a pečte dohněda v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
  2. Na oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a přidejte cukr, který nechte krátce zkaramelizovat. Zalijte 1 l vody, přidejte polévkové koření, muškátový květ, na kostky nakrájené brambory a vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Žitné flíčky vsypte do malého hrnce s vroucí vodou a povařte asi 7 minut. Nechte pod pokličkou dojít až o doby, kdy je polévka hotová.
  4. Do uvařeného vývaru vložte upečenou zeleninu, ovšem čtvrtinu paprik si ponechte a nakrájejte na kostičky, kterými ozdobte hotovou polévku.
  5. Polévku ochuťte octem a poté ji rozmixujte na jemný krém. Dle potřeby dosolte nebo dochuťte. Přidejte nasekanou bazalku.
  6. Do hotové polévky vložte scezené flíčky a nechte v polévce chvíli dojít, těstoviny ještě zvětší svůj objem.
Reklama

PRIMA TIP: Na talíři můžete posypat opraženými piniemi nebo slunečnicovými semínky.

Polévka z pečených paprik s žitnými fleky
Polévka z pečených paprik s žitnými fleky
Petr Klíma

Zeleninová kuchařka Foto:

Seznamte se: PETR KLÍMA

Osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama