Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

4-6 porce
do 1 hodiny
Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem
Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem Autor: prima
V Čechách je sice tradiční vánoční rybou kapr, ale není důvod se omezovat. Klidně upečte více druhů ryb v jednom pekáči a každý si může dát na co má největší chuť. A jako přílohu připravte kromě salátu i výborné šťouchané brambory.
Reklama

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Pestrý rybí pekáč: Troubu předehřejte na 150 °C. Do pekáče nalijte olej, na něj vyrovnejte porce ryb, poklaďte je kousky másla, osolte, opepřete, přidejte bylinkya kolem ryb položte celé a neoloupané stroužky česneku. Pekáč zakryjte alobalem a dejte ho do trouby.
  2. Po 15 minutách ryby podlijte vínem, lžící je přelijte šťávou z pekáče a pečte dalších 10 minut. Během pečení je ještě jednou přelejte vypečenou šťávou.
  3. Přidejte plody moře (pokud byly mražené, předem je propláchněte teplou vodou, aby jste je zbavili ledu), odkryjte alobal, zvyšte teplotu v troubě na 200 °Ca pečte dalších 10 minut.
  4. Hotové ozdobte snítkami čerstvého tymiánua rozmarýnu a podávejte s klínky citronu.
  5. Šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem: Brambory nakrájejte a uvařte doměkka v osolené vodě, bude to trvat zhruba 20 minut. Pak vodu slijte.
  6. Na pánvi rozpusťte máslo, dejte na něj pokrájenou slaninu a několik minut ji opékejte, dokud se nevyškvaří dozlatova. Opečenou slaninu i s máslem nalijte do brambor. Přidejte k nim smetanu a rozšťouchejte je tak, jak to máte rádi.
  7. Na závěr vmíchejte nakládaný zelený pepř podle vlastní chuti.
Reklama

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem  Foto:

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem, foto: Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama