zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Hodnoceno: 0x
V Čechách je sice tradiční vánoční rybou kapr, ale není důvod se omezovat. Klidně upečte více druhů ryb v jednom pekáči a každý si může dát na co má největší chuť. A jako přílohu připravte kromě salátu i výborné šťouchané brambory.
do 1 hodiny
4-6 porce

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Pestrý rybí pekáč: Troubu předehřejte na 150 °C. Do pekáče nalijte olej, na něj vyrovnejte porce ryb, poklaďte je kousky másla, osolte, opepřete, přidejte bylinkya kolem ryb položte celé a neoloupané stroužky česneku. Pekáč zakryjte alobalem a dejte ho do trouby.
  2. Po 15 minutách ryby podlijte vínem, lžící je přelijte šťávou z pekáče a pečte dalších 10 minut. Během pečení je ještě jednou přelejte vypečenou šťávou.
  3. Přidejte plody moře (pokud byly mražené, předem je propláchněte teplou vodou, aby jste je zbavili ledu), odkryjte alobal, zvyšte teplotu v troubě na 200 °Ca pečte dalších 10 minut.
  4. Hotové ozdobte snítkami čerstvého tymiánua rozmarýnu a podávejte s klínky citronu.
  5. Šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem: Brambory nakrájejte a uvařte doměkka v osolené vodě, bude to trvat zhruba 20 minut. Pak vodu slijte.
  6. Na pánvi rozpusťte máslo, dejte na něj pokrájenou slaninu a několik minut ji opékejte, dokud se nevyškvaří dozlatova. Opečenou slaninu i s máslem nalijte do brambor. Přidejte k nim smetanu a rozšťouchejte je tak, jak to máte rádi.
  7. Na závěr vmíchejte nakládaný zelený pepř podle vlastní chuti.

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem  Foto:

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem, foto: Prima

reklama

Sledujte celou epizodu