návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené kuře se šampaňským

4 porce
do 1 hodiny
Kuře se šampaňským
Kuře se šampaňským Autor: isifa.com
Šťavnaté pečené kuře je oblíbeným nedělním obědem. Tentokrát zkuste malou změnu a podlijte ho šampaňským. Překvapivá surovina dodá pečínce originální chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve nechte rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete udělejte zářez a vložte do něj jeden klínek cibule. Zbytek cibule rozprostřete do menšího pekáčku. Vložte kuřecí prsa a polijte je šampaňským. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Vložte pekáček pod gril a grilujte kůží nahoru 5 minut.
  2. Troubu přepněte na horní a dolní pečení a teplotu upravte na 220 ˚C, kuře polejte vypečenou šťávou. Pečte přibližně 30 minut a průběžně podlévejte. Po vyndání z trouby nechte maso pár minut odpočívat.
  3. Kuře servírujte polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo kaše z brambor, pastiňáku a mrkve.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama