reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře se šampaňským
Autor: isifa.com Kuře se šampaňským

Pečené kuře se šampaňským

Hodnoceno: 1x
Šťavnaté pečené kuře je oblíbeným nedělním obědem. Tentokrát zkuste malou změnu a podlijte ho šampaňským. Překvapivá surovina dodá pečínce originální chuť.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve nechte rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete udělejte zářez a vložte do něj jeden klínek cibule. Zbytek cibule rozprostřete do menšího pekáčku. Vložte kuřecí prsa a polijte je šampaňským. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Vložte pekáček pod gril a grilujte kůží nahoru 5 minut.
  2. Troubu přepněte na horní a dolní pečení a teplotu upravte na 220 ˚C, kuře polejte vypečenou šťávou. Pečte přibližně 30 minut a průběžně podlévejte. Po vyndání z trouby nechte maso pár minut odpočívat.
  3. Kuře servírujte polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo kaše z brambor, pastiňáku a mrkve.

reklama