Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nakládaný hermelín s grilovaným lilkem

4 porce
do 30 minut
Nakládaný hermelín s grilovaným lilkem
Nakládaný hermelín s grilovaným lilkem Autor: Velká sýrová nakládačka
Recept na tento naložený hermelín je inspirován gruzínskou recepturou na přípravu tradičního jídla badrijany. Výrazný chuťový akcent dodá sýrům spojení pikantního chilli se sladkokyselým granátovým jablkem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V misce vyrobte pastu z jedné hrsti umletých vlašských ořechů, čerstvého koriandru, nasekané jarní cibulky, jednoho prolisovaného stroužku česneku, pepře, soli a špetky muškátového oříšku.
  2. Hermelíny podélně rozkrojte a obě poloviny potřete vzniklou pastou. Vložte je do sklenice, přidejte koriandr, chilli papričky a zbylý stroužek česneku. Zalijte olejem, aby byly sýry zcela ponořené, a nechte několik dní uležet.
  3. Při servírování nastrouhejte zbylé vlašské ořechy a spařte je horkou vodou. Ugrilujte plátky lilku. Uleželý hermelín ozdobte jadérky z granátového jablka a čerstvým koriandrem. Podávejte s rolkami z grilovaného lilku plněného směsí z nastrouhaných ořechů.
Reklama

Nakládaný hermelín s grilovaným lilkem  Foto: Velká sýrová nakládačka

Nakládaný hermelín s grilovaným lilkem, foto: Velká sýrová nakládačka

 

Velká sýrová nakládačka

Velká sýrová nakládačka

Iva Bartošová, Kateřina Suchá

Opravdu dobře naložená kniha, aneb první kuchařka nakládaných hermelínů je tady!

Pamatujete si, kdy jste poprvé ochutnali nakládaný hermelín? A zkusili jste si někdy doma tento gastronomický fenomén českých hospod sami připravit? Pokud vás už nebaví ten klasický s česnekem a cibulí a rádi vyzkoušíte něco nového, pak je tady Velká sýrová nakládačka se spoustou originálních i svérázných receptů.

A nebudou chybět ani recepty na jiné sýrové delikatesy. Vše doplní fotoreportáž z každoroční soutěže o nejlepší nakládaný hermelín či praktický pracovní postup, jak se má hermelín správně nakládat. V dobrém sýru najdeš sílu, zvláště pak v nakládaném hermelínu – a tak neváhejte a pusťte se do nakládání!

Mladá fronta | 219 Kč | vázaná bez přebalu | 128 stran | 163 x 192 mm

Recept

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty  Foto:

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty

Tento hermelín dostal letní název José v lázních – je to fešák od moře a při soutěži nakládaných hermelínů ho naložil Portugalec Pedro a vyhrál! Pokud nespotřebujete...

Recept

Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě Foto:

Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

Hermelín se pomalu stává klasikou, která k letnímu grilováné prostě patří. Když ho ale ještě doplníte o dijonskou hořčici a zkaramelizovanou cibulku na pivě, stane se...

Recept

Hermelín plněný špenátem  Foto:

Hermelín plněný špenátem

Proměňte hermelín ještě ve větší lahůdku. Vnitřek sýru naplňte směsí podle vlastní chuti, my vám nabízíme lahodnou variaci se špenátem a vlašskými ořechy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama