Suroviny
- hermelín 4 ks
- vlašské ořechy 2 hrsti
- koriandr (čerstvý)
- česnek 2 stroužky
- granátové jablko 1 ks
- chilli papričky (podle chuti) 2–4 ks
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- lilek (plátky grilovaného lilku k podávání)
- slunečnicový olej
Postup přípravy
- V misce vyrobte pastu z jedné hrsti umletých vlašských ořechů, čerstvého koriandru, nasekané jarní cibulky, jednoho prolisovaného stroužku česneku, pepře, soli a špetky muškátového oříšku.
- Hermelíny podélně rozkrojte a obě poloviny potřete vzniklou pastou. Vložte je do sklenice, přidejte koriandr, chilli papričky a zbylý stroužek česneku. Zalijte olejem, aby byly sýry zcela ponořené, a nechte několik dní uležet.
- Při servírování nastrouhejte zbylé vlašské ořechy a spařte je horkou vodou. Ugrilujte plátky lilku. Uleželý hermelín ozdobte jadérky z granátového jablka a čerstvým koriandrem. Podávejte s rolkami z grilovaného lilku plněného směsí z nastrouhaných ořechů.