Suroviny
- bílé papriky
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- Olivový olej 4 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Sůl
- petrželka nebo bazalka
- pokud máte –- koření Salát pikant od Antonína
Článek
18x paprika v hlavní roli
Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Postup přípravy
- Papriky vložte do trouby nebo na gril a pečte, dokud se nezačnou tvořit puchýře.
- Pak je vložte do igelitového sáčku, aby se zapařily a šly lépe "stáhnout z kůže".
- Mezitím smíchejte marinádu ze všech ostatních přísad a vše promíchejte s ještě teplými oloupanými paprikami.