Suroviny
- hummus (domácí ) 120 g
- avokádo (zralé ) 2 ks
- kurkuma 1 lžička
- červená paprika 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- bílá sezamová semínka 1 lžička
- černá sezamová semínka 1 lžička
- polníček
- červená řepa (výhonky )
- jedlé květy
Pokud neznáte přesný recept na domácí hummus, nezoufejte!
Recept
Domácí hummus
Recept na domácí hummus je skvělým tipem na občerstvení, pokud pořádáte například posezení s přáteli – tento je opravdu jemný a jeho chuť je dotažená. Podávejte jen tak se...
Postup přípravy
- Hummus přendejte do trezírovacího (zdobicího) sáčku. Nakrájejte si, odpeckujte a oloupejte půlky avokád.
- Každou polovinu avokáda posypte kořením. Můžete postupně a napříč, aby vznikla barevná kresba na okrajích avokáda. Koření použijte podle chuti a nálady. Kromě uvedeného můžete použít i římský kmín, uzenou papriku, růžový pepř…
- Důlek po pecce naplňte hummusem, a klidně přetáhněte, ať ho máte v lodičce víc.
- Představte si, že avokádo je květník, hummus hlína, a tak do ní patří nějaká kytička a zeleň. Hodí se polníček, obecně mladé výhonky a jedlé květy.