reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Linecký koláč s borůvkami
Autor: Pěkně vypečený blog Linecký koláč s borůvkami

Linecký koláč s borůvkami

Hodnoceno: 0x
Linecký korpus je výborný a křehký. Spolu s borůvkovou náplní tvoří dokonalý svěží dezert. Takže pokud máte zásoby borůvek, určitě ho vyzkoušejte! :)
do 1,5 hodiny

Článek

Zahradní koláč Foto:

Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů

I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)

reklama

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smíchejte a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut v lednici odpočinout.
  2. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Formu vymažte máslem a odpočaté těsto rozválejte do tenka na moukou posypané ploše. Rozprostřete do formy a vytvořte i okraje.
  3. Na těsto rozložte pečicí papír a zasypte fazolemi. Takto připravený korpus pečte 15 minut. Po uplynutí této doby odstraňte z korpusu fazole a pečte dalších 12–15 minut.
  4. Mezitím nechte nabobtnat želatinu – smíchejte ji se studenou vodou. Pak dejte povařit borůvky se lžící vanilkového cukru, občas promíchejte (vařte asi 10 minut).
  5. Poté je rozmixujte a dejte bokem, než na ně přijde řada. Do druhého hrnce dejte vařit smetanu, ve které rozmíchejte zbylý vanilkový cukr a pár kapek vanilkového extraktu.
  6. Jakmile smetana dojde k bodu varu, odstavte a vmíchejte želatinu (důkladně promíchejte). Do smetanové směsi vmíchejte borůvky a takto připravenou náplň nalijte na korpus.
  7. Koláč nechte vystydnout v lednici: za 3–4 hodiny je připravený k servírování. Dozdobte ho čerstvými borůvkami, jedlými květy a klidně použijte i makronky. Hezké budou i bílkové pusinky, mandličky nebo jiné ovoce dle chuti a fantazie.

Linecký koláč s borůvkami Foto: Linecký koláč s borůvkami, Foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama