návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ležérní jahodový koláč s jablky

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 2 hodin
Ležérní jahodový koláč s jablky
Autor: profimedia.cz Ležérní jahodový koláč s jablky
Máte rádi sladké a chcete vyzkoušet něco nového? Zkuste tento jahodový koláč s jablky. Vypadá skvěle a ještě lépe chutná.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Do hnětače dejte mouku a máslo a několik vteřin mixujte, až dosáhnete konzistence hrubé strouhanky. Přidejte namleté mandle, vejce a 2 lžíce cukru a nechte stroj běžet, až se utvoří koule. Vypněte, zabalte těsto do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
  2. Zapněte troubu na 200 °C. Pomocí pomoučeného válečku rozválejte těsto na pomoučeném pečicím papíru, abyste vytvořili kruh asi 30 cm v průměru. Je to hodně měkké těsto, tak nevadí, když nebude rozváleno úplně perfektně. Pečicí papír s těstem opatrně přeneste na pečicí plech.
  3. Střed těsta posypte strouhankou a instantní jíškou. Na ně udělejte hromádku z připravených jablek a jahod, nechte široké okraje a ovoce posypte skořicí.
  4. Zvedněte těsto přes ovoce a posypte zbytkem cukru. Pečte 35–40 minut, až bude těsto zlatavé a ovoce měkké.

Ležérní jahodový koláč s jablky Foto:

Ležérní jahodový koláč s jablky, foto: Profimeda.cz