návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Krémová čočka se špenátem

4–6 porce
do 1 hodiny
Krémová čočka se špenátem
Krémová čočka se špenátem
Máte občas opravdu chuť na čočku, ale s párkem a vejci jste ji měli už mnohokrát? Vyzkoušejte tuto krémovou se špenátem. Je bezmasá, ale pokud to bez něj nezvládnete, můžete ji zkusit doplnit natrhaným kuřecím masem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozpusťte máslo v hrnci na středním plameni.
  2. Přidejte cibuli, mrkev, celer a restujte 10 minut. Poté pomalu přilévejte víno a seškrábněte připečeniny ze dna hrnce.
  3. Přidejte čočku, brambory a vývar. Svažte k sobě bobkový list, snítky petrželky, tymiánu a vložte do hrnce.
  4. Za občasného míchání vařte 30–45 minut, během vaření můžete případně přilévat i vývar (horkou vodu), kdyby se voda příliš rychle vyvařila, ale nepřehánějte to (čočka musí být v tekutině ponořená jen lehce).
  5. Jakmile je obojí měkké, brambory jemně rozmačkejte do krémovější konzistence.
  6. Vyndejte svázané bylinky a přidejte smetanu a špenát. Promíchejte a dochuťte solí, pepřem.
  7. Servírujte zakápnuté olivovým olejem a vinným octem.
Reklama

Krémová čočka se špenátem 2 Foto: Krémová čočka se špenátem, foto: pinchofyum.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama