reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kari polévka z pečeného květáku
Autor: Marek Kučera Kari polévka z pečeného květáku

Kari polévka z pečeného květáku

Hodnoceno: 1x
Výjimečný postup, orientální nádech, hutná sytost a vegetariánské, veganské a paleo hodnocení činí z této polévky favorita letošní zimy!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte s kari kořením, drceným česnekm, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Rozestřete je na plech a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou.
  2. Zbylou zeleninu nakrájejte. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mléko, vsypte zeleninu, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uveďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.
Kari polévka z pečeného květáku
Autor: Marek Kučera Kari polévka z pečeného květáku

reklama

Související témata: květáková polévka , květák , Polévky