Kari polévka z pečeného květáku
Zdroj: Marek Kučera
Kari polévka z pečeného květáku
Zdroj:
Marek Kučera
Výjimečný postup, orientální nádech, hutná sytost a vegetariánské, veganské a paleo hodnocení činí z této polévky favorita letošní zimy!
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte s kari kořením, drceným česnekm, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Rozestřete je na plech a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou.
-
Zbylou zeleninu nakrájejte. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.
-
V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mléko, vsypte zeleninu, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uveďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.
Kari polévka z pečeného květáku 2
Zdroj: Marek Kučera
Kari polévka z pečeného květáku 2
Zdroj:
Marek Kučera