Jarní polévka minestrone

Moje hodnocení
0x

Výhoda této polévky je ta, že suroviny můžete měnit podle sezony. Přidejte zeleninu nebo obměňte těstoviny a pořád jí můžete říkat minestrone. Právě teď můžete využít svěží jarní zeleninu, kromě cukrového hrášku a cukety se hodí třeba mladá karotka, chřest nebo čerstvý špenát.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • bílá cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • oregano 1 lžíce
  • cuketa 100 g
  • mrkev 2 ks
  • cukrový hrášek 100 g
  • vývar 700 ml
  • voda 300 ml
  • předvařené bílé fazole 300 g
  • celozrnné těstoviny (penne, mušličky, vřetena, kolínka atd.) 100 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • nastrouhaný parmazán 50 g

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na rozehřátém oleji ji cca 3 minuty opékejte.
  2. Přidejte najemno nasekaný česnek, oregano a zamíchejte. Cuketu a mrkev nakrájejte na kostky a přidejte společně s hráškem do hrnce. Zeleninu opékejte při středním ohřevu 5 minut.
  3. Do hrnce přilejte vývar s vodou, zamíchejte, přidejte fazole a opět zamíchejte. Nakonec přidejte celozrnné těstoviny.
  4. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut nebo dokud těstoviny nezměknou. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s nastrouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Fitrecepty

Jíme zdravě Fitrecepty

Prakticky ukázat, že můžete dobře a chutně jíst, a přitom zhubnout i aktivně sportovat, stálo za nápadem a úspěšným blogem Fitrecepty tria Petra Nováka, Barbory Lundgren a Barbory Hlubučkové. Jejich poslední kuchařka se zaměřuje na podzimní sezonu a přináší nové nápady na zdravé, výživné, lahodné a zároveň zajímavé snídaně, obědy, večeře, svačiny i dezerty. Vedle 94 receptů v knize najdete i návod výživového poradce na vyvážený jídelníček. Zaujmou i neotřelé kombinace surovin, které však běžně seženete i zpravidla rychlá příprava pokrmů do 30 minuty.

Jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty