Jarní polévka minestrone
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Jarní polévka minestrone
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Výhoda této polévky je ta, že suroviny můžete měnit podle sezony. Přidejte zeleninu nebo obměňte těstoviny a pořád jí můžete říkat minestrone. Právě teď můžete využít svěží jarní zeleninu, kromě cukrového hrášku a cukety se hodí třeba mladá karotka, chřest nebo čerstvý špenát.
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na rozehřátém oleji ji cca 3 minuty opékejte.
-
Přidejte najemno nasekaný česnek, oregano a zamíchejte. Cuketu a mrkev nakrájejte na kostky a přidejte společně s hráškem do hrnce. Zeleninu opékejte při středním ohřevu 5 minut.
-
Do hrnce přilejte vývar s vodou, zamíchejte, přidejte fazole a opět zamíchejte. Nakonec přidejte celozrnné těstoviny.
-
Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut nebo dokud těstoviny nezměknou. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s nastrouhaným parmazánem.
Jarní polévka minestrone 2
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Jarní polévka minestrone 2
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově