Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- bílá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 lžíce
- cuketa 100 g
- mrkev 2 ks
- cukrový hrášek 100 g
- vývar 700 ml
- voda 300 ml
- bílé fazole (předvařené ) 300 g
- Celozrnné těstoviny (penne, mušličky, vřetena, kolínka atd.) 100 g
- strouhaný parmazán 50 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na rozehřátém oleji ji cca 3 minuty opékejte.
- Přidejte najemno nasekaný česnek, oregano a zamíchejte. Cuketu a mrkev nakrájejte na kostky a přidejte společně s hráškem do hrnce. Zeleninu opékejte při středním ohřevu 5 minut.
- Do hrnce přilejte vývar s vodou, zamíchejte, přidejte fazole a opět zamíchejte. Nakonec přidejte celozrnné těstoviny.
- Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut nebo dokud těstoviny nezměknou. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s nastrouhaným parmazánem.
Jarní polévka minestrone 2 Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově