návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní polévka minestrone

4 porce
do 30 minut
Jarní polévka minestrone
Jarní polévka minestrone Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Výhoda této polévky je ta, že suroviny můžete měnit podle sezony. Přidejte zeleninu nebo obměňte těstoviny a pořád jí můžete říkat minestrone. Právě teď můžete využít svěží jarní zeleninu, kromě cukrového hrášku a cukety se hodí třeba mladá karotka, chřest nebo čerstvý špenát.

Postup

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na rozehřátém oleji ji cca 3 minuty opékejte.
  2. Přidejte najemno nasekaný česnek, oregano a zamíchejte. Cuketu a mrkev nakrájejte na kostky a přidejte společně s hráškem do hrnce. Zeleninu opékejte při středním ohřevu 5 minut.
  3. Do hrnce přilejte vývar s vodou, zamíchejte, přidejte fazole a opět zamíchejte. Nakonec přidejte celozrnné těstoviny.
  4. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut nebo dokud těstoviny nezměknou. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s nastrouhaným parmazánem.
Jarní polévka minestrone
Jarní polévka minestrone
Jíme zdravě ve městě i na venkově

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: Polévky , Italská kuchyně