Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jahodová bruschetta

4 porce
do 30 minut
Jahodová bruschetta
Jahodová bruschetta Autor: Marek Kučera
Křupavé italské bruschetty jsou vždycky malá velká lahůdka. Ale obložit je jahodami? Je až s podivem, jak si sladké šťavnaté plody rozumějí s křupavým chlebem, vláčným sýrem a pikantním balzamikem!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Krajíčky bagety potřete z obou stran máslem. Jahody v misce promíchejte s nakrájenou bazalkou, olejem a octem. Zlehka promíchejte, posypte citronovou kůrou, osolte a opepřete. Sýr nakrájejte na plátky nebo natrhejte na kousky.
  2. Bagetky osmažte z jedné strany na středním plameni a v nepřilnavé pánvi dozlatova. Po otočení na krajíčky navršte asi 1 lžíci macerovaných jahod a přidejte kousky sýra. Pánev přiklopte a bruschetty pečte ještě 2 až 3 minuty, aby se sýr lehce rozpustil. Druhá strana se opeče rychleji, takže na bruschetty dávejte dobrý pozor.
Reklama

Jahodová bruschetta  Foto:

Jahodová bruschetta, foto Marek Kučera

Další skvělé recepty z jahod najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 11. června!

Jahodová bruschetta 3 Foto:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama