Suroviny
- Bageta 8 krajíčků
- máslo na potření
- velké jahody nakrájené nadrobno 8 ks
- velké lístky bazalky 4 ks
- extra panenský olivový olej 2 lžičky
- balzamikový ocet 1 lžička
- Citronová kůra 1/2 lžičky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- sýr typu brie
Postup přípravy
- Krajíčky bagety potřete z obou stran máslem. Jahody v misce promíchejte s nakrájenou bazalkou, olejem a octem. Zlehka promíchejte, posypte citronovou kůrou, osolte a opepřete. Sýr nakrájejte na plátky nebo natrhejte na kousky.
- Bagetky osmažte z jedné strany na středním plameni a v nepřilnavé pánvi dozlatova. Po otočení na krajíčky navršte asi 1 lžíci macerovaných jahod a přidejte kousky sýra. Pánev přiklopte a bruschetty pečte ještě 2 až 3 minuty, aby se sýr lehce rozpustil. Druhá strana se opeče rychleji, takže na bruschetty dávejte dobrý pozor.