Křupavé italské bruschetty jsou vždycky malá velká lahůdka. Ale obložit je jahodami? Je až s podivem, jak si sladké šťavnaté plody rozumějí s křupavým chlebem, vláčným sýrem a pikantním balzamikem!
4 porce
30 minut
Suroviny
Bageta
8 krajíčků
máslo na potření
velké jahody nakrájené nadrobno
8 ks
velké lístky bazalky
4 ks
extra panenský olivový olej
2 lžičky
balzamikový ocet
1 lžička
Citronová kůra
1/2 lžičky
Sůl
čerstvě namletý pepř
sýr typu brie
Postup přípravy
Krajíčky bagety potřete z obou stran máslem. Jahody v misce promíchejte s nakrájenou bazalkou, olejem a octem. Zlehka promíchejte, posypte citronovou kůrou, osolte a opepřete. Sýr nakrájejte na plátky nebo natrhejte na kousky.
Bagetky osmažte z jedné strany na středním plameni a v nepřilnavé pánvi dozlatova. Po otočení na krajíčky navršte asi 1 lžíci macerovaných jahod a přidejte kousky sýra. Pánev přiklopte a bruschetty pečte ještě 2 až 3 minuty, aby se sýr lehce rozpustil. Druhá strana se opeče rychleji, takže na bruschetty dávejte dobrý pozor.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.