Suroviny
- hnědé žampiony 300 g
- Olivový olej 50 ml
- Máslo 20 g
- Šalotka 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- tymiánové lístky
- Pažitka 1 lžíce
- balzamikový ocet
- Vejce 6 ks
- ciabatta 6 plátků
- slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy
- Houby nakrájejte na čtvrtiny, 1 stroužek česneku a šalotku nakrájejte najemno. Na mírném ohni ve velké pánvi rozpáalte 50 ml olivového oleje, přidejte nakrájené houby, které nechte opéct dozlatova (2-3 minuty). Houby vyndejte z pánve děrovanou naběračkou na talíř. Do pánve přidejte máslo a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přidejte najemno nakrájenou šalotku, česnek a lístky tymiánu. Za stálého míchání nechte šalotku na mírném ohni změknout (1-2 minuty). Poté přidejte orestované houby, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním přidejte 1 lžíci nasekané pažitky.
- Na grilu opečte z obou stran plátky ciabatty. Ihned je potřete stroužkem česneku a s pomocí malého svazku tymiánu je potřete směsí olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
- Na slunečnicovém oleji usmažte volská oka.
- Na plátky opečené ciabatty navrstvěte opečené houby, volské oko a vše na závěr posypejte najemno nakrájenou pažitkou.