Tyhle báječné "topinky" si můžete dopřát k opulentní snídani nebo je připravte jako lehkou večeři. A až konečně začnou růst i divoké houby v lesích, zkuste je použít místo žampionů, budou mít ještě výraznější chuť.
Houby nakrájejte na čtvrtiny, 1 stroužek česneku a šalotku nakrájejte najemno. Na mírném ohni ve velké pánvi rozpáalte 50 ml olivového oleje, přidejte nakrájené houby, které nechte opéct dozlatova (2-3 minuty). Houby vyndejte z pánve děrovanou naběračkou na talíř. Do pánve přidejte máslo a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přidejte najemno nakrájenou šalotku, česnek a lístky tymiánu. Za stálého míchání nechte šalotku na mírném ohni změknout (1-2 minuty). Poté přidejte orestované houby, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním přidejte 1 lžíci nasekané pažitky.
Na grilu opečte z obou stran plátky ciabatty. Ihned je potřete stroužkem česneku a s pomocí malého svazku tymiánu je potřete směsí olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
Na slunečnicovém oleji usmažte volská oka.
Na plátky opečené ciabatty navrstvěte opečené houby, volské oko a vše na závěr posypejte najemno nakrájenou pažitkou.
Zdroj receptu
Kublanka.cz
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.