Bramborové placky

Moje hodnocení
15x

Bramborové placky se dříve dělaly na rozpálené peci, dnes vám stačí rozpálená plotýnka. Po upečení je můžete přikusovat k hlavnímu jídlu, připravit je naslano, ale také pomazat povidly nebo zasypat mákem.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • brambory 500 g
  • hladká mouka (např. špaldová) 160 g
  • sůl
  • rozpuštěné máslo

Postup přípravy

  1. Oloupané, studené brambory, nejlépe den dopředu uvařené, nastrouhejte najemno, přidejte sůl a mouku.
  2. Vypracujte hladké těsto, ze kterého tvořte malé kuličky. Ty pak na pomoučeném válu vyválejte na tenkou placku.
  3. Tu pak vložte do suché rozpálené pánve. Jakmile se na placce začnou tvořit puchýře, obraťte ji.
  4. Potřete rozpuštěným máslem a dopečte z druhé strany.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty