návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborové placky

Hodnoceno: 1x
do 30 minut
Bramborové placky
Autor: Hodně domácí Bramborové placky
Bramborové placky se dříve dělaly na rozpálené peci, dnes vám stačí rozpálená plotýnka. Po upečení je můžete přikusovat k hlavnímu jídlu, připravit je naslano, ale také pomazat povidly nebo zasypat mákem.

Postup

  1. Oloupané, studené brambory, nejlépe den dopředu uvařené, nastrouhejte najemno, přidejte sůl a mouku.
  2. Vypracujte hladké těsto, ze kterého tvořte malé kuličky. Ty pak na pomoučeném válu vyválejte na tenkou placku.
  3. Tu pak vložte do suché rozpálené pánve. Jakmile se na placce začnou tvořit puchýře, obraťte ji.
  4. Potřete rozpuštěným máslem a dopečte z druhé strany.
Bramborové placky
Autor: Hodně domácí Bramborové placky
Bramborové placky
Autor: Hodně domácí Bramborové placky

Hodně domácí
Alena Podolníková

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!