redakce Prima FRESH
,
Hodně domácí

Bramborové placky

Moje hodnocení
21x

Bramborové placky se dříve dělaly na rozpálené peci, dnes vám stačí rozpálená plotýnka. Po upečení je můžete přikusovat k hlavnímu jídlu, připravit je naslano, ale také pomazat povidly nebo zasypat mákem.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupané, studené brambory, nejlépe den dopředu uvařené, nastrouhejte najemno, přidejte sůl a mouku.
  2. Vypracujte hladké těsto, ze kterého tvořte malé kuličky. Ty pak na pomoučeném válu vyválejte na tenkou placku.
  3. Tu pak vložte do suché rozpálené pánve. Jakmile se na placce začnou tvořit puchýře, obraťte ji.
  4. Potřete rozpuštěným máslem a dopečte z druhé strany.

Vyzkoušejte také bramborové placičky z vařených brambory podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Luxusní bramborové placky z vařených brambor

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty