Suroviny
- řepa 1 kg
- pomerančová šťáva
- pomerančová kůra 1 ML
- cukr 2 ML
- olivový olej 2 PL
- citronová šťáva 1 PL
- balkánský sýr 200 g
- salát
- semínka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Začneme s přípravou vinaigrettu. Do čerstvě vymačkané pomerančové šťávy přidáme pomerančovou kůru, olivový olej, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a pepře. Důkladně promícháme, aby se cukr se solí rozpustil a dobře se všechny chutě propojily. Červenou řepu nastrouháme na struhadle na malé tenké plátky, případně ji i můžeme nakrájet nožem na co nejtenčí plátky. Při servírování na talíř nejdříve naklademe červenou řepu, zakápneme vinaigrettem a dozdobíme nastrouhaným sýrem, semínky a salátem.