Suroviny
- vepřová panenka
- olivový olej
- pesto z medvědího česneku
- slanina (plátky)
- listový špenát
- parmazán
- brambory
- máslo
- smetana
- pažitka
- demi-glace
- sůl
- pepř
Postup
- Panenku očistíme, nařízneme podélně a rozklepeme. Nasolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem z obou stran. Potřeme pestem z medvědího česneku a posypeme parmazánem, poklademe listovým špenátem.
- Přeložíme na připravené plátky slaniny, zarolujeme a svážeme. Necháme odpočinout, aby se natáhly chutě do masa. Mezitím oloupeme brambory, propláchneme od škrobu a dáme vařit. Panenku zprudka osmahneme ze všech stran a dáme do trouby předehřáté na 140 °C na 20 minut.
- Vařené brambory osolíme, přidáme máslo a kapku smetany. Rozšťoucháme brambory a nasekáme si pažitku. Panenku nafilírujeme a dosolíme. Podáváme s omáčkou demi-glace zjemněnou smetanou a máslem.
Autor receptu: Samuel Poprocký
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!