Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Vepřová panenka plněná mandlemi

RTŠ! II (2) - Vepřová panenka plněná mandlemi

Moje hodnocení
11x

Vepřová panenka na grilu není nic nového, ale šéf Zdeněk Pohlreich ji tentokrát vyšperkoval mandlemi, medem a rozmarýnem. A rozhodně stojí za vyzkoušení!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • vepřová panenka
  • loupané mandle
  • Pomeranč
  • Med
  • Rozmarýn
  • Sůl
  • Pepř

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Spařené mandle nasekejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promíchejte.
  2. Panenku rozřízněte, osolte, opepřete a potřete mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapejte pomerančovou šťávou, ohněte kraje a zarolujte. Roládu přichyťte nití, znovu opepřete a osolte.
  3. Vložte do grilu a nechte péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalte na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá.
  4. Pak vyndejte, nakrájejte na plátky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty