Suroviny
Bramborový nok
- baby brambůrky (uvařená, nakrájená na kostičky) 5 ks
- šalotka 1
- petržel 1 hrst
- crème fraîche 2 PL
- sůl
- pepř
Dekorace
- slanina 5 plátků
Postup
- V hrnci na másle a olivovém oleji orestujeme šalotku a česnek dozlatova, přidáme oblanšírovaný hrášek a zalijeme smetanou.
- Hrst hrášku si necháme na dekoraci. 5 minut povaříme, poté rozmixujeme, přes síto přepasírujeme a dochutíme solí a pepřem.
Bramborový nok
- V misce smícháme studené brambory, šalotku, petržel, créme fraiche
- Dochutíme solí a pepřem.
Dekorace
- Slaninu si opečeme na suché pánví dokřupava.
- Tuk ze slaniny si ponecháme na hlavní chod.
Servírování
- Do hlubokého talíře vložíme pomocí dvou lžic jeden bramborový nok, na něj položíme slaninový chips, kolem dokola nalijeme olivový olej, přidáme zbylý hrášek a pepř.
- Položíme před hosta a poté před hosty naléváme polévku.
Autor receptu: Josef Rafael
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!