Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prostřeno: Hovězí Wellington s lanýžovým puré Oldřicha Holce

Hovězí Wellington s lanýžovým puré

Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

  • Zavřít
Hovězí Wellington s lanýžovým puré

Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Moje hodnocení
10x

Perex

5 porcí
120 minut
Seznam.cz banner

Listové těsto

  • studená voda 250 ml
  • ocet 25 g
  • hladká mouka ("00") 525 g
  • sůl 10 g
  • máslo 250 g
  • suché máslo 200 g

Houbová fáš

  • žampiony (hnědé) 150 g
  • šalotka 30 g
  • česnek 2 g
  • bílé víno 10 g
  • tymián 3 g
  • sůl špetka
  • pepř špetka
  • olivový olej

Demi-glace omáčka

  • telecí kosti ((kloubové, harfy)) 210 g
  • cibule 25 g
  • mrkev 35 g
  • celer 25 g
  • červené víno 45 g
  • tymián 20 g
  • rozmarýn 1 větvička
  • divoké koření (bobkový list, pepř, nové koření) hrst
  • rajský protlak 1 ML
  • máslo
  • olej

Lanýžová kaše

  • brambory 180 g
  • sůl špetka
  • plnotučné mléko 20 g
  • smetana 10 g
  • máslo 18 g
  • lanýže (lanýžové velutaty bílé) 20 g

Hovězí wellington

  • hovězí svíčková 150 g
  • maldonská sůl špetka
  • pepř špetka
  • koňak 20-30 ml
  • dijonská hořčice 10 g
  • listový špenát 50 g
  • houbová směs 50 g
  • listové těsto 200 g
  • vejce 1
  • sezamová semínka

Postup

Listové těsto

  1. Všechny suroviny (kromě suchého másla) smícháme v hnětacím robotu na nízkou rychlost po dobu 15 minut, dokud není těsto hladké a pružné. Vychladíme těsto v lednici. Rozválíme těsto a vložíme do něj plát suchého másla.
  2. Složíme na třetiny (jako knihu). Necháme těsto odpočinout v lednici 20 minut. Tento proces opakujeme třikrát. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uchováme v lednici.

Houbová fáš

  1. Na olivovém oleji orestujeme šalotku a česnek. Přidáme tymián, žampiony a znovu restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit tekutinu.
  2. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud směs není suchá. Necháme vykapat na plátýnku, poté rozmixujeme dohladka.

Demi-glace omáčka

  1. Opečeme telecí kosti, mrkev a celer na 180 °C dozlatova. V hrnci orestujeme cibuli, přidáme protlak a červené víno. Vyvaříme alkohol. Přidáme upečené kosti, zeleninu, bylinky, koření a zalijeme vodou.
  2. Vaříme 24 hodin na mírném ohni. Tuk sebereme z povrchu a omáčku přecedíme přes plátýnko. Zredukujeme na hustší konzistenci, zjemníme máslem.

Lanýžová kaše

  1. Uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka. Ohřejeme mléko, smetanu a máslo zvlášť.
  2. Brambory rozšťoucháme, vyšleháme a postupně přidáváme máslo, smetanu a mléko. Dochutíme lanýžovou velutatou.

Hovězí Wellington

  1. Maso osolíme, opepříme, osmahneme ze všech stran a zalijeme Napoleonem a oflambujeme. Necháme maso zchladnout, potřeme ho dijonskou hořčicí. Špenátové listy blanšírujeme, odstraníme stonky a vyskládáme je na potravinářskou fólii ve tvaru „kopretiny“. Do středu špenátu naneseme houbovou fáš, na ni položíme maso a špenát pevně zabalíme do fólie.
  2. Necháme ztuhnout v lednici asi 20 minut. Rozválíme listové těsto a vykrojíme menší a větší kolečko. Na menší položíme maso zabalené ve špenátu, větším kolečkem ho přikryjeme a vidličkou utěsníme. Propíchneme těsto vidličkou, aby mohla unikat pára.
  3. Přes Wellington natáhneme mřížku z listového těsta, potřeme vejcem, posypeme sezamem a maldonskou solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 24 minut – podle preferovaného propečení masa.

Autor receptu: Oldřich Holec

Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno!

Návrhy pro vás

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů Sladké

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku


Přečtěte si také

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Mexické tacos košíčky s čedarem podle Pavla

Prostřeno: Mexické tacos košíčky s čedarem podle Pavla

Prostřeno!
Prostřeno: Brokolicový krém s křupavými krutony

Prostřeno: Brokolicový krém s křupavými krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Pomerančové kuře ve zlatavém kabátku s rýží a salátkem

Prostřeno: Pomerančové kuře ve zlatavém kabátku s rýží a salátkem

Prostřeno!
Prostřeno: Italské tiramisu ve sklence

Prostřeno: Italské tiramisu ve sklence

Sladké
Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Soutěžící
Pavel Karásek vaří od dvanácti let

Pavel Karásek vaří od dvanácti let

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení Sladké

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí Maso

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní Polévky

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Předkrmy a chuťovky
Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Předkrmy a chuťovky

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Sladké
Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

PŘEHLEDNĚ: Babišova vláda jméno po jménu. Kdo může usednout na kterém ministerstvu? Svět chválí Trumpovu dohodu: Slibuje návrat rukojmích i naději na mír. V čem může být háček? „Udělám pro to vše.“ Německý kancléř Merz chce zrušit zákaz spalovacích motorů po roce 2035

prima-zeny

Timková o kontroverzní seznamce: Účastníci jsou nazí, ale odhalí i těžké životní příběhy Anna Polívková o mamince Evelyně Steimarové: Pořád je ohromně vtipná a bystrá První, co uvidí z nové lásky, je přirození. Mirka z Valašska hledá parťáka bez přetvářky

prima-zoom

Úžasný poklad v ceně 25 milionů Proč jsou ježci žijící ve městech světlejší? Vědci spojují výskyt ježčích blonďáků s auty Česko by Ukrajině mohlo předat tanky srovnatelné s ruskými T-90M

prima-fresh

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

prima-cool

Recenze: Tron: Ares První fotky nového Brumbála přímo „v akci“. Fanoušci Harryho Pottera jsou z něj nadšení I s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Honza z nahé seznamky vysvětlil svůj přístup k nahotě

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Co můžeme udělat pro svou stárnoucí kočku, aby byla fit? Toužíte po zámku ve Francii? Tento je levnější než garsonka v Londýně. Domov s atmosférou starých časů. Jak kombinovat moderní a retro prvky?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.