Suroviny
- červené zelí 1 kg
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- med 1 lžíce
- olej 3 lžíce
- sůl
- čedar 50 g
Postup přípravy:
- Zelí přepulte, potom postupně krájejte na jednotlivé klínky, které pohromadě podrží košťál.
- Klínky zelí rozložte na plech, který lehce podlijte trochou vody.
- V misce promíchejte hořčici, med, olej a špetku soli a vzniklou omáčku pomocí lžíce rozdělte na jednotlivé klínky.
- Zelí pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut (záleží na velikosti klínků), až začnou být kraje zelí lehce křupavé.
- Potom zelí zasypte sýrem a dopékejte ještě asi 5 minut, aby se sýr rozpekl. Pečené zelí podávejte s bramborem jen tak nebo s masem.
Ochutnejte další recepty ze zelí: