Suroviny
- červené zelí 1 kg
 - hrubozrnná hořčice 2 lžíce
 - med 1 lžíce
 - olej 3 lžíce
 - sůl
 - čedar 50 g
 
Postup přípravy:
- Zelí přepulte, potom postupně krájejte na jednotlivé klínky, které pohromadě podrží košťál.
 - Klínky zelí rozložte na plech, který lehce podlijte trochou vody.
 - V misce promíchejte hořčici, med, olej a špetku soli a vzniklou omáčku pomocí lžíce rozdělte na jednotlivé klínky.
 - Zelí pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut (záleží na velikosti klínků), až začnou být kraje zelí lehce křupavé.
 - Potom zelí zasypte sýrem a dopékejte ještě asi 5 minut, aby se sýr rozpekl. Pečené zelí podávejte s bramborem jen tak nebo s masem.
 
Ochutnejte další recepty ze zelí: