Těsto
- mandle (loupané) 1 hrnek
- hladká mouka 1 hrnek
- kakao 1/2 hrnku
- med 2 lžíce
- mletá skořice 2 lžičky
- Kokosový olej 4 lžíce
- pomerančová kůra 1 lžíce
- voda 4 lžíce
Náplň
- čokoláda (horká) 200 g
- smetana ke šlehání 3/4 hrnku
- pistácie (nesolené)
Další originální recepty z hříšně dobré čokolády najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Postup přípravy
- Do food processoru nebo mixéru nasypte všechny suroviny na těsto a nechte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou.
- Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň.
- Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém.
- Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.