Suroviny
- fazole mungo (např. Bonduelle) 2 konzervy
- jarní cibulka 1–2 ks
- oregano (najemno nakrájené) 1 hrst
- máta (najemno nakrájená) 1 menší hrst
- citronová šťáva 1 lžička
- olivový olej 2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Mungo fazolky nechte okapat v cedníku.
- Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka a vsypte do mísy. Přidejte okapané mungo fazolky, oregano, mátu, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily.
- Podávejte jako přílohu nebo jako samostatný pokrm. Můžete doplnit sýrem feta a pečivem.
Nebo chcete tip na další snadný salát? Zkuste tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Salát panzanella
Na závěr tu máme tři recepty, ve kterých mungo fazolky (nebo klíčky) najdete také: