Češi vepřové maso milují, a proto není divu, že najdete restaurace, které se na toto maso specializují. Restaurace Pork´s ho má dokonce ve svém názvu :) Najdete ji v samém srdci Prahy, v Mostecké ulici u Karlova mostu, a rozhodně to není žádná turistická past, tady se poměje i našinec.
Vepřové hody v Pork´s – užijte si parádní hostinu v centru Prahy
Pokud si ale chcete užít hostinu doma, není problém. Můžete si objednat ze stálého menu přes Dáme jídlo. V nabídce je bohatý výběr předkrmů, polévka, několik hlavních jídel, ale i sladká tečka. A na menu nechybí ani jeden lehký salát s kozím sýrem pro ty, kteří na maso chuť nemají.
Mezi předkrmy září uzené škvarky nebo líčka z vepříka, já ale sáhla po bramborácích s kysaným zelím, smažených na výpeku z pečeného kolena (109 Kč). Signature dish podniku – dokřupava vypečené vepřové koleno s hořčicí a křenem (339 Kč) jsem tentokrát vynechala a vybrala jídlo i s ohledem na děti. Takže nemohl chybět řízek z vepřové kýty smažený na sádle (269 Kč), s lehkým bramborovým salátem se smaženou cibulkou, který mi moc chutnal. Řízek je rozklepaný hodně na tenko, takže je působivě velký přes celý talíř.
Vepřovému kolenu jsem se ale nevyhnula, objednala jsem si trhané koleno v máslovém rohlíku s hořčičnou majonézou, sladkokyselým zelí a smaženou cibulkou (249 Kč). Nepředstavujte si žádný malý hot dog, tohle je plnohodnotné jídlo, které se sice nedá sníst elegantně, ale chutná naprosto báječně. Brioška byla nadýchaná a natrhané maso obsahovalo nejen šťavnaté masíčko, ale i kousky křupavé vypečené kůže, což mě opravdu potěšilo :)
Na závěr nesmí chybět sladká tečka, takže došlo i na tvarohové knedlíky plněné meruňkami s tvarohem, cukrem a zalité máslem (129 Kč). Poslouží i jako hlavní jídlo pro menší děti.
Nabídka Pork´s není nijak obrovská, ale díky tomu jsou nabízená jídla opravdu vymazlená a připravená s péčí. Důraz je kladen na masožravce, ale když na to přijde, najedí se tu i děti nebo vegetariáni, i když pro ně výběr není široký. Každopádně tuhle restauraci s radostí doporučuju – a příště musím vyzkoušet to pečené koleno!