Pokud vás přepadla chuť na poctivou omáčku s knedlíkem nebo dokřupava usmažený řízek, hodí se mít v zásobě tipy na podniky, kde tuhle oblíbenou klasiku umí opravdu skvěle. Jedním z takových míst je pražská restaurace Tiskárna v centru Prahy.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku
Výhoda české kuchyně je v tom, že každý Čech si v ní najde to své. A když je hlad i chuť, není potřeba stát hodiny v kuchyni a táhnout vývar, obalovat horu řízků nebo hlídat svíčkovou v troubě. Stačí si naklikat objednávku na Dáme jídlo a během chvíle si může doma každý pochutnat na tom, co má nejradši.
Já tentokrát vybrala pražskou restauraci Tiskárna, která mě zaujala perfektně vyváženou nabídkou, v které nechybí absolutní klasika, ale ani nevšední kousky, které zlákají i gurmány. V neposlední řadě se mi líbila i nápaditá polední nabídka. A ochutnali jsme od každého něco. Objednávka dorazila ve slíbeném čase, jídlo bylo v perfektní kondici a pečlivě zabalené – zavakuované v dělených krabičkách, díky tomu byly přílohy nerozmáčené.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku 2 Zdroj: Klára Michalová
Z předkrmů mě zlákaly domácí matjesy z šumavského pstruha s bramborovým salátem s okurkou, koprem a křepelčím vajíčkem (165 Kč). Trochu vyšší cenu vykompenzovala velká porce, která by obstála i jako menší hlavní jídlo, a hlavně skvělá chuť.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku 3 Zdroj: Klára Michalová
Prubířským kamenem každé české restaurace je svíčková omáčka na smetaně (225 Kč), může být skvělá, ale i otřesná. A v Tiskárně se opravdu povedla. Perfektně chuťově vyváženou omáčku, která měla krásnou barvu, doplňovala měkkoučká prošpikovaná hovězí loupaná plec a výborný karlovarský knedlík (toho bylo na množství omáčku trochu málo, ale chutnal fakt skvěle). Potěšily i doplňky – v mističkách zvlášť zabalené dorazily i šlehačka a brusinky.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku 4 Zdroj: Klára Michalová
Dcera si vyžádala smažený vepřový řízek podávaný s lehkým bramborovým salátem s hořčičnou zálivkou (195 Kč). Mile překvapila ohromná porce, šťavnaté maso i přidaný klínek citronu na dochucení.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku 5 Zdroj: Klára Michalová
Z polední nabídky, která se každý den mění, jsme zvolili kuřecí stehno Cacciatore s olivami a rajčaty doplněné grilovanou kukuřičnou polentou s parmazánem (135 Kč). Tohle jídlo bylo opravdu příjemné překvapení, i když to byl výlet z české do italské kuchyně, provedení bylo bezchybné, porce úctyhodná a moc jsme si pochutnali. Zvlášť potěšila nevšední příloha.
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku 6 Zdroj: Klára Michalová
Restaurace Tiskárna sídlí přímo v centru Prahy, pár kroků od Václavského náměstí a je skvělou volbou, pokud se chcete dobře najíst za přívětivé ceny. Provedení jídel je pečlivé a dotažené a klidně sem můžete vzít přátele z ciziny, kterým chcete představit českou kuchyni. Nebo si českou hostinu objednejte na Dáme jídlo a užijte si skvělé jídlo v pohodlí domova!