Síť restaurací Lokál asi není třeba dlouze představovat. Pokud hledáte bezchybně připravenou českou kuchyni, z kvalitních surovin a v tradičním provedení, jste na správné adrese. Nečeká vás tady žádné překvapení, což je největší přednost téhle restaurace. Tady zkrátka víte, že si pochutnáte na jídle, které chutná tak, jak má!
V Lokále U Bílé kuželky si pochutnáte jako na návštěvě u babičky
I když ráda ochutnávám nová jídla a zkouším různé světové kuchyně, někdy je zkrátka potřeba pohladit duši a pochutnat si na naší milované české kuchyni. Opravdovým přístavem je pro mě síť restaurací Lokál, kde je jistota, že nebudu zklamaná, ale naopak velmi spokojená! V nabídce je výhradně kuchyně česká, na stálém jídelním lístku najdete skvěle vychucený tatarák, vymazlenou svíčkovou nebo populární smažák s bramborem a tatarkou, který zde dovedli k dokonalosti. Mezi malými jídly nechybí kvalitní párky, talián nebo gothaj s cibulí. Denní nabídka je velmi pestrá od klasických hotovek až po trochu zapomenutá jídla, jako je uzený jazyk s křenovou omáčkou nebo plíčky či ledvinky. A na zapití nechybí s pečlivostí naložená plznička.
Díky Dáme jídlo si tuhle českou hostinu můžete dopřát i v pohodlí domova. Já tentokrát nakombinovala jídla z denní i stálé nabídky, kurýr přivezl jídla v časovém limitu a teplá, navíc dobře zabalená. Systém rozdělených krabiček, které jsou zatavené fólií, se mi zdá asi nejlepší, protože nejlépe zachovává kvalitu jídla.
Jako předkrm jsem zvolila nakládané olomoucké tvarůžky s cibulí a chilli papričkami s čerstvým chlebem (109 Kč) a byla to skvělá volba. Upřímně? Vůbec jsem nečekala, že z toho budu tak nadšená, tvarůžky byl uleželé na můj vkus tak akorát, dochucení výborné, a protože jsou syrečky nízkokalorické, měla jsem skoro pocit, že jím dietně, i když to chutná jako nejlepší „prasárnička“.
Na denním menu jsem objevila slepičí vývar s kapáním (55 Kč) a takové nabídce neumím odolat – slepice je slepice... Velká porce, silný vývar, kapání, zelenina i natrhané maso. Poprvé jsem si vzpomněla na babičku...
Podruhé to bylo hned u následujícího jídla z denní nabídky. Moravský vrabec s dušeným hlávkovým zelím a bramborovým knedlíkem (155 Kč). Potěšilo mě šťavnaté a hezky opečené maso z bůčku, dobré knedlíky a perfektně připravené zelí, měkké, ale nerozvařené a dobře dochucené. A naprosto vynikajicí silná šťáva, která celé jídlo korunovala.
Další jídlo z denní nabídky byla hrachová kaše s pražskou šunkou a kyselou okurkou (155 Kč). Já jsem velký milovník luštěnin, takže když na menu objevím čočku nebo hrách, málokdy odolám a tady se to opravdu vyplatilo. Kaše byla rozmixovaná ne úplně na hladké pyré, ale zůstaly v ní trochu kousky hrachu, což mám ráda, navíc byla příjemně dochucená česnekem a majoránkou. Navrch byla velká porce smažené cibulky, k tomu plátek výborné uzené šunky a kyselá okurčička. Zapomeňte na hrůzostrašné zážitky ze školní jídelny! Tahle hrachová kaše ty černé můry z hlavy snadno vyžene!
Když objednávám z české restaurace, nechybí v mé nabídce téměř nikdy řízek (moje dcera totiž skoro nic jiného nejí :). Ve stálé nabídce Lokálu najdete řízek kuřecí i vepřový – já zvolila variantu z vepřové kotlety, řízek smažený na másle s bramborovým salátem (259 Kč). Řízek dorazil stále křupavý, se skrojkem citronu na dochucení a klasickým bramborovým salátem.
Lokál opět nezklamal. Je to pro mě jistota, že si na jídle pochutnám, a některé kousky na menu ve mně dokonce vyvolají emoce – vzpomínku na babičku a její polévky nebo omáčky, křupavé řízky, které jsem s mámou smažila jako malá holčička... Dobré jídlo tuhle moc má a stojí za to do Lokálu někdy zajít užít si tento magický moment. Nebo si na Dáme jídlo objednejte českou hostinu a užijte si ji s rodinou u domácího stolu.