Tohle je takový skrytý poklad. Moderní bistro Belcredi sídlí v přízemí hotelu Belvedere na pražské Letné. Prosklené velké výlohy lákají k posezení v příjemném interiéru a opravdu není žádný důvod, proč zrovna tohle místo nevybrat, ať už jdete na rychlý oběd, nebo na drink a večeři s přáteli. Tady totiž vaří skvěle!
Belcredi Bistro: Letenský klenot láká na skvělé jídlo z celého světa
Koncept restaurace má široký záběr. Vybrat si můžete z jídel české, světové i asijské kuchyně, což bývá často problém, málokdo umí uvařit všechno dobře, ale tady musím smeknout. Menu je postavené zajímavě, snad každý si musí vybrat.
Já se tentokrát nechala zlákat jejich nabídkou v aplikaci Dáme jídlo a objednala jsem si jídlo domů. Dorazilo do 30 minut, pečlivě zabalené v povoskovaných papírových krabičkách.
Pro začátek jsem zvolila hříbkový krém s krutony a pažitkou (55 Kč). Jen drobná výtka, krutony se v teplé polévce rychle rozmočí, uvítala bych je zvlášť, abych si je mohla dát na talíř až při servírování, ale jinak jsem byla naprosto okouzlena. Krém byl fantasticky jemný, akorát hustý, příjemně hladil díky smetaně a chuť hříbků byla velmi intenzivní, tady se nikdo nepokoušel o hříbkový krém z žampionů :))) Porce byla dostatečně velká, ideální náplast na malý hlad nebo jako předkrm k lehčímu hlavnímu chodu.
Právě z těch lehčích jídel jsem si vybrala Poke misku s marinovaným lososem (235 Kč). Porce byla velmi uspokojivá a kromě čerstvého lososa obsahovala sushi rýži, mango, mrkev, zelí, wakame řasy, ředkvičky, japonskou majonézu a zvlášť byla přibalena Ponzu omáčka. Poke bowls jsou v posledních letech velkým hitem a spousta míst se na ně specializuje, ale tady za nimi rozhodně nezaostali. Za mě perfektní práce.
Z hlavních chodů mě zlákala hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší (245 Kč). Klasika, která nikdy nezklame. Líčka byla nádherně měkká, omáčka výrazná a kaše hedvábná, co víc si přát?
Dalším chodem, který jsem se rozhodla ochutnat, byl anglický roastbeef připravený metodou sous vide (195 Kč). Nádherně růžové plátky hovězího masa byly nakrájené natenko, doplněné bylinkovou chimmichurri omáčkou, smaženými hranolkami a čerstvým salátem s polníčkem, little gem a ředkvičkami, který byl dochucený výtečnou medovou zálivkou. K namáčení nechyběla dobře dochucená majonéza. Spoustu komponentů na talíři a všechny byly opravdu s pečlivostí připravené a potěšily mé chuťové buňky.
Pražská Letná je místem, kde to gastronomicky žije a není problém zde ochutnat jída z různých světových kuchyní. Pokud ale vyrážíte na oběd s kolegy nebo s přáteli a nemůžete se shodnout, na co máte chuť, je Belcredi Bistro tím správným místem. Každý si tu najde to své a všichni budou spokojeni. Nebo si nechte dovézt hostinu přes Dáme jídlo a vychutnejte si báječné jídlo v pohodlí domova jako já.