Novinky na trhu: cizrnové lívanečky, tuňák s cizrnou, křupavé brambůrky a vinařské tipy

Před nadcházejícím víkendem se tipy na novinky z gastronomie můžou hodit. Mrkněte na pár kousků z našeho výběru – dnes tu máme nevšední lívance, tuňákový salát nejen na cesty, brambůrky s česnekem, ale také dva vinařské tipy na závěr. Ocení je ti, kteří si sklenku vína vychutnají doma, ale i ti, kteří se těší na první tematické festivaly. Jdeme na to!

Cizrnové lívanečky

Milujete lívance, ale jejich příprava vám přijde zdlouhavá a pracná? Právě vás nadchne směs Crispins Cizrnové lívanečky. S ní připravíte lahodné luštěninové lívanečky raz dva. Po přidání mléka a vejce, můžete do 15 minut začít smažit. Cizrnová směs je přirozeně bezlepková, s vysokým podílem vlákniny a jemně dochucená, takže nadchne i děti. Pokud na lívance použijete rostlinné mléko místo živočišného, mohou si je dopřát i lidé s intolerancí na laktózu.

Podávat je můžete na mnoho způsobů s cukrem a skořicí, zavařeninou, pudinkem či zmrzlinou. Ve směsi můžete však i obalovat ovoce např. plátky jablek či hrušek a to pak osmažit. Získáte tak netypický, ale lahodný dezert.

Tuňákový salát s cizrnou

Chutné a zdravé tuňákové saláty Rio Mare Insalatissime – sázka na jistou, bez ohledu na to, jestli potřebujete sáhnout po rychlé svačině, nestíháte oběd nebo se vám po náročném dni nechce vyvářet složitou večeři. Pokud snad váháte, na kterou ze stávajících sedmi variant máte chuť, máme pro vás tip – zkuste novinku, osmou v pořadí, kterou je Rio Mare Insalatissime Tuňákový salát s CIZRNOU, cuketou, žlutou a oranžovou mrkví.

Česnekové brambůrky

Ne nadarmo patří česnekové brambůrky mezi ty nejoblíbenější a jejich vyvážená chuť a jemné česnekové aroma z nich dělá stálici nejedné špajzky. Hobžovy Moravské brambůrky jsou vyráběny z těch nejlepších odrůd brambor, k jejichž zpracování je využívána nová inovativní technologie s nulovým dopadem na životní prostředí. Jsou smaženy na stoprocentně tuzemském řepkovém oleji, nikde tedy nenajdete ani stopu po tom palmovém. Kromě toho při výrobě brambory neprocházejí procesem blanšírování, díky čemuž si uchovávají svou typicky bramborovou chuť.

Oblíbené Rulandské bílé

Také máte rádi Rulandské bílé? Není divu. Tato odrůda patří mezi jednu z nejžádanějších i ve Vinselekt Michlovský. Ochutnejte výběr z hroznů z řady Vinum Palaviense. Toto víno získalo 5 hvězd v hodnocení nejlepších vín v soutěži TOP 77 vín ČR. Potěšte své chuťové pohárky i vy! Buket letních bílých květů, zeleného pepře, transformovaných slaných trnek, doprovází v chuti kandované ovoce s karamelovo-medovou kořenitostí. Perfektně doprovodí například ricottovou pěnu s čerstvou bazalkou, králičí hřbet se smetanovým celerem nebo tvrdé a polotvrdé sýry.

TIP NA ZÁVĚR:

Táborský festival vína pokračuje

Táborský festival vína pokračuje v programu 13. ročníku. Většina degustací, včetně Putování po historických sklepech Tábora za vínem, se odehraje v červnu. První díl putování zahájí festivalový program v sobotu 5. června. Na začátku července pak přijede herec Jaroslav Dušek s „Dohodami“.

Červnový program zdobí zejména dva oblíbené košty – putování po táborských středověkých sklepech za vínem. První sklepy Starého Města Tábora a vína z Moravy i Rakouska mohou zájemci objevit už v sobotu 5. června od 11 do 18 hodin. Na druhém putování, které se uskuteční 19. června ve stejném čase, se představí přední moravské a české vinařky.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty