Matěj Valvoda nejí sladká jídla jako hlavní chod

Matěj (32) studoval na gymnáziu a má středoškolské vzdělání zakončené maturitou. Studoval dále na ČVUT FEL – má zápočet z BOZP a TV.

Pracoval jako prodejce po telefonu, specialista telemarketingu, reprezentant vnitřního prodeje a trenér. Jeho povoláním je Team Leader Training. S partnerkou je zasnouben a mají tříměsíční dceru. V příštím roce plánují svatbu. Žije v Praze dvanáct let. Rád vaří a baví ho vše kolem masa. Do pořadu ho přihlásila žena, protože ji pořád otravuje, že si potřebuje nutně pořídit kutr. Tuto investici nemá v rodinném rozpočtu schválenou. Pokud by vyhrál, tak by si koupil kutr a prase. Jako zábavu si pro své hosty připraví plnění klobásy do skopových střev. Toto menu si vybral, protože je má rád a dokáže je připravit v krátkém čase. V jednoduchosti a detailu u jídla může být krása. Zároveň chtěl, aby v každém jídle bylo něco tajemného.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Občas si rád odpočine na gauči anebo jen tak u počítačové hry. Baví ho sušení masa, výroba sýrů a vaření. Rád hraje florbal, počítačové hry a baví ho historické běhání.

Charakter:
Sám o sobě tvrdí, že je dobrák – extrovertní sangvinik se sklonem k flegmatismu.

Proč se přihlásil:
Do pořadu ho přihlásila žena, protože ji pořád otravuje, že si potřebuje nutně pořídit kutr. Tuto investici nemá v rodinném rozpočtu schválenou.

Co od soutěže očekává:
Očekává zpětnou vazbu na jídlo, které připraví. Rád se podívá na zákulisí natáčení.

Co by udělal s výhrou:
Pokud by vyhrál, tak by si koupil kutr a prase.

Vztah k vaření:
K vaření má velmi kladný vztah – pozitivní. Rád vaří a ví, že to umí a holkám se to líbí. Jeho ženě nejvíc.

Zajímavá historka z vaření:
Když chce vařit, tak musí svoji ženu vyhánět z kuchyně. Jednou, když s otcem na zabijačce vařil prdelačku (ovarovou polévku s kroupami), tak dal pokyn zbytek krup vyhodit sousedovic slepicím. Byl už trochu opojen višňovicí, a když polévku uvařili, tak zjistili, že mají krup málo. Vzal si z toho ponaučení, že zbytky se vyhazují, až když se dovaří.

Co nejraději vaří:
Rád připravuje maso a zabijačkové speciality.

Co jí:
Má rád vše až na rýžový nákyp a sladké pokrmy.

Co nejí, co by nikdy neochutnal:
Nejí sladká jídla jako hlavní chod.

Nejoblíbenější jídlo:
Mezi jeho oblíbená jídla patří hovězí líčka na červeném víně nebo prdelačka.

Alergie:
Má alergii na maminčinu kočku.

Co u stolu nesnáší:
Při stolování mu vadí, když někdo nahlas žvýká nebo mlaská. Iritují ho lidé, kteří v restauraci neumí složit příbor na znamení, že skončili.

Motto:
V životě se řídí mottem: „Život je jeviště a každý hrajeme svou oblíbenou roli.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty