Na lyonské brambory
- brambory 1 kg
- olivový olej 1 dávka
Na lyonské brambory
- bílé víno 500 ml
Head
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Nasekáme bylinky, které vetřeme do osolených a opepřených plátků z kuřecích prsou
Na každé maso položíme plátek šunky, plátek sýra a kousek hermelínu
Zabalíme do závitku a spíchneme párátkem
Závitky naskládáme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem a poklademe vločkami másla
Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do trouby na 200 stupňů
V půlce pečení podlijeme vodou, doděláme šťávu
Jako přílohu podáváme lyonské brambory
2
Na lyonské brambory si nejprve dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky, přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme bílým vínem
Vaříme, dokud se víno nevyvaří
Přidáme tymián, znovu podlijeme vínem a nakonec přidáme tymián a máslo