Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hráškové rizoto
Pravé italské "risotto" se od toho klasického českého poměrně liší. Vaří se ve víně a vývaru a má jemně mazlavou konzistenci.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Opepřete a osolte a přidejte rozmarýn. Zalijte vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude měkká.
- Pak přisypte hrášek, přidejte máslo, pánev odstavte a promíchejte. Na závěr přisypte parmazán a nechte rozpustit. Nandejte na talíř, přidejte kapku olivového oleje a ozdobte ještě pár hoblinami parmazánu.
Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž