reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hráškové risotto
Autor: Vlado Kníž Hráškové risotto

Hráškové rizoto

Hodnoceno: 18x
Pravé italské "risotto" se od toho klasického českého poměrně liší. Vaří se ve víně a vývaru a má jemně mazlavou konzistenci.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Opepřete a osolte a přidejte rozmarýn. Zalijte vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude měkká.
  2. Pak přisypte hrášek, přidejte máslo, pánev odstavte a promíchejte. Na závěr přisypte parmazán a nechte rozpustit. Nandejte na talíř, přidejte kapku olivového oleje a ozdobte ještě pár hoblinami parmazánu.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

TVŠ! III (11) – Hráškové rizoto
Hráškové rizoto

reklama

Související témata: rizoto , risotto , hrášek , Hlavní jídla , Italská kuchyně