Suroviny
Postup přípravy
1
Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na sádle osmažíme cibuli, těsně před zezlátnutím přidáme polovinu množství na jemné kousky pokrájené anglické slaniny a smažíme dál
Až bude slanina orestovaná, přisypeme hrášek a necháme jej pustit vůni
Pak přidáme brambory na jemné kostičky a propasírujeme česnek
Necháme chvíli osmahnout a zalejeme vývarem
Po 20 minutách vaření, až jsou brambory měkké, sundáme z plamene a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka
Vrátíme zpět na mírný plamen a za míchání přiléváme smetanu
Dosolíme a opepříme dle chuti a chvíli povaříme
2
Před podáváním si připravíme chipsy ze slaniny
Zbytek slaniny si nakrájíme na plátky a ty osmažíme na pánvi
Na plechu v troubě si upečeme den starý rohlík nakrájený na kolečka a servírujme jako krutony