Suroviny
- mrkev 4 kusy
- česnek 1 dávka
- pepř 1 špetka
- celer 4 kusy
- cibule 2 kusy
- červené suché víno 1 kus
- rozmarýn 1 dávka
- šalvěj 1 dávka
- extra panenský olej 1 dávka
- masový vývar 1 kus
- citron 1 kus
- květák 1 kus
- brambory 1 kg
- jehněčí maso 1 kg
- pepř 6 kuliček
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 4 kusy
- jalovec 4 kusy
- cherry rajčata 1 balení
Postup přípravy
1
Do většího hrnce pokrájíme směs mrkve, celeru a jedné cibule, přidáme bylinky + koření a maso
Zalijeme vínem a necháme v klidu marinovat nejlépe přes noc
2
Druhý den slijte marinádu a maso osušte
Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky
Polijte červeným vínem, zalijte rajčaty a vývarem
Zakryté duste na nízkém plameni doměkka asi 90 minut
Zeleninu pak propasírujte
3
Na přílohu uvařte v osolené vodě s půlkou citronu, květák doměkka a zvlášť brambory
Slijte a společně rozmačkejte
Přidejte trochu panenského olivového oleje a podávejte s jehněčím masem a orestovanými rajčátky, ozdobte čerstvým rozmarýnem