Suroviny
- tučný tvaroh 250 g (nebo 1/2 tvarohu + rozmixovaná mozzarella)
- chia semínka 2 lžíce
- sezamová semínka 2 lžíce
- slunečnicová semínka 2 lžíce
- vejce 2 ks
- psylium 3 lžíce
- lněná mouka 4 lžíce
- prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 lžičky
- sůl, drcený kmín
- čubrica, případně jiné oblíbené koření
- voda nebo kefír cca 100 ml
Postup přípravy
- Tvaroh spolu s vejci rozšlehejte, přilijte vodu nebo kefír a všechny ostatní suroviny.
- Všechno rychle zpracujte a nechte chvilku odstát.
- Vlhkýma rukama rozdělte na 6 bagetek a vložte do formy.
- Nařízněte a posypte kmínem.
- Pečte na 170 °C cca 50 minut.
Bezlepkové low carb bagetky Zdroj: Hodně domácí