Bezlepkové low carb bagetky

Moje hodnocení
61x

Jakmile jednou ochutnáte tyto low carb bagetky, pochopíte, že i tímto druhem pečiva si můžete zpestřit jídelníček. Stačí si jen najít chvilku a s radostí vytvořit něco domácího!

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • tučný tvaroh 250 g (nebo 1/2 tvarohu + rozmixovaná mozzarella)
  • chia semínka 2 lžíce
  • sezamová semínka 2 lžíce
  • slunečnicová semínka 2 lžíce
  • vejce 2 ks
  • psylium 3 lžíce
  • lněná mouka 4 lžíce
  • prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 lžičky
  • sůl, drcený kmín
  • čubrica, případně jiné oblíbené koření
  • voda nebo kefír cca 100 ml

Postup přípravy

  1. Tvaroh spolu s vejci rozšlehejte, přilijte vodu nebo kefír a všechny ostatní suroviny.
  2. Všechno rychle zpracujte a nechte chvilku odstát.
  3. Vlhkýma rukama rozdělte na 6 bagetek a vložte do formy.
  4. Nařízněte a posypte kmínem.
  5. Pečte na 170 °C cca 50 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty