Suroviny
- tofu (uzené,např. Lunter) 1 ks
- sušené houby 100 g
- cibule 2 ks
- bílé kysané zelí 300 g
- brambory 200 g
- zeleninový vývar 2 l
- kmín 1 lžička
- červená paprika (mletá ) 1 lžička
- nové koření 1 lžička
- sušené švestky 50 g
Postup přípravy
- Nejprve sušené houby zalijte vodou.
- Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji.
- Pak přidejte mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a kmín.
- Vše zalijte vývarem, přidejte koření a namočené houby.
- Vařte doměkka asi 25 minut.
- Pak přidejte na malé kostky pokrájené uzené tofu a sušené švestky.
- Povařte a dochuťte.
Veganská zelňačka s uzeným tofu 2 Zdroj: archiv Lunter