Veganská zelňačka s uzeným tofu

Moje hodnocení
2x

Vánoce nemusí být jen plné masa, i když se vždy tradičně servíruje už od nepaměti. Recepty s tofu se těší velké oblibě a chutnají nejen veganům nebo vegetariánům. Zkuste ozvláštnit svou sváteční tabuli touto variací na známou zelňačku, jistě nebudete litovat. :)

1 porce
60 minut

Suroviny

  • uzené tofu (např. Lunter) 1 ks
  • sušené houby 100 g
  • cibule 2 ks
  • kysané zelí 300 g
  • brambory 200 g
  • zeleninový vývar 2 l
  • kmín 1 lžička
  • mletá červená paprika 1 lžička
  • nové koření 1 lžička
  • sušené švestky 50 g

Postup přípravy

  1. Nejprve sušené houby zalijte vodou.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji.
  3. Pak přidejte mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a kmín.
  4. Vše zalijte vývarem, přidejte koření a namočené houby.
  5. Vařte doměkka asi 25 minut.
  6. Pak přidejte na malé kostky pokrájené uzené tofu a sušené švestky.
  7. Povařte a dochuťte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty