Na knedlíky
- brambory 800 g
Head
Postup přípravy
1
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme prolisovaným česnekem, poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, svineme do závitku a spíchneme špejlí
2
Pokrájenou cibuli si osmahneme v pekáči na sádle společně s nakrájeným špekem na kostičky, přidáme závitky a orestujeme je ze všech stran
Poté podlijeme vodou, pekáč přiklopíme a maso v troubě dusíme 40 minut, dokud není měkké
Odklopíme a doděláme kůrku
3
Maso vyndáme a šťávu slejeme do kastrůlku
Naředíme dle potřeby vodou, osolíme, opepříme, dochutíme např
podravkou a ještě můžeme přidat česnek
V opačném případě zahustíme a mouku provaříme
4
Brambory na knedlíky oloupeme, přidáme vejce, sůl a mouku s krupicí
Uhněteme těsto a vytvoříme kulaté knedlíky, které vaříme maximálně 20 minut, dokud nevyplavou