Na marinádu
- olivový olej 80 ml
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 1 dávka
Head
- sušená rajčata 100 g
Na marinádu
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Buďte o krok napřed: počítejte 30 minut na marinování fety a rajčatPusťte se do toho: 1. V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.2. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.3. Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.4. Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu a ihned podávejte.